Wednesday, February 16, 2022

Uppsats om ozonskikt

Uppsats om ozonskikt



Kolla det goo. I denna reaktion innehåller molekylen O3 ett överskott av energi. Vikten av ozonuppsatsen ord 4 sidor. Utarmningen av ozon kommer från kemiska utsläpp, som sedan reagerar i stratosfären och bryts ner ozonskiktsuppsats. Klorfluorkolväte Montrealprotokollet, ozonskiktsuppsats. Läs mer. Å andra sidan är ozon i stratosfären högt värderat.





Essä om klimatförändringar



Uppsats om ozonskikt är att förstå ozonskiktet, det kan vara användbart att förstå de olika skikten i atmosfären. Massor av mänskliga aktiviteter som gasballonger, klättring och små hantverksflygningar sker i denna region. Lagret är att nästa lager högre än lagret sträcker sig eller så femton till sextio kilometer. Uppsatsen om ozonskiktet ligger i den nedre delen av stratosfären från cirka kilometer högre än planetens yta. Tjockleken på ozonskiktet är cirka tre till fem millimeter, men det fluktuerar bara på årstiden och ozonskiktsuppsats. Denna nedre del av skiktet som innehåller en jämförelsevis högre koncentration av ozon kallas ozonskiktet, ozonskiktsuppsats.


Ozonskiktet finns kilometer nio till tjugotvå miles högre än jordens yta. Koncentrationen av ozon i ozonskiktet är ibland under tio komponenter per miljon medan den vanliga koncentrationen av ozon i atmosfären är omkring 0. Tjockleken på ozonskiktet skiljer sig per årstid och geografi. De allra bästa koncentrationerna av ozon förekommer på höjder från tjugosex till tjugoåtta kilometer ozonskiktsuppsats till sjutton miles inom tropikerna och från tolv till tjugo kilometer sju till tolv miles mot polerna, ozonskiktsuppsats. Ozonlagret bildar ett tjockt lager i stratosfären, ozonskiktsuppsats, runt planeten, som har en stor mängd ozon i sig.


Ozonosfären skyddar livet på jorden från kraftig ultraviolett strålning som kommer från solen. Ultravioletta strålar är skadliga strålar som närmar sig risken för dödliga sjukdomar som karcinom, grå starr och skadar systemet. Ultravioletta strålar kan också förstöra encelliga organismer, landväxter och akvatiska ekosystem. Ozonosfären upptäcktes av de franska fysikerna Charles Fabry och Henri Buisson. Denna metod absorberar dessutom ultraviolett strålning som är farlig för många levande varelser. Ultraviolett strålning kan skada eller döda liv på jorden. analysforskare har förutsett störningar av lutande terrestra och akvatiska ekosystem på grund av utarmning av ozonosfären.


Ultraviolett strålning kan förstöra organiskt material. Växter och organismer kan inte frodas, var och en fungerar som föda för land- och havsdjur, var för sig. För människor leder överdriven exponering för UV till högre risker för cancer, särskilt hudcancer och grå starr. Olika negativa effekter av minskningen av skyddande ozonosfäromfamning — ökar förekomsten av grå starr, solbränna och dämpning av systemet. Essay on Ozon Layer. Det kommer som en överraskning att motsvarande ultravioletta strålar utgör majoriteten av ozonosfären. Ozon är ett sällsynt rimligt kemiskt element som består av tre syreatomer snarare än de traditionella två syreatomerna.


Ozonosfären utvecklas vanligtvis när ett antal varianter av urladdning eller strålning delar de två atomerna i en syre O2-molekyl, som sedan separat återförenas med olika former av molekyler för att skapa ozon. Människor började bli värda ozonosfärens betydelse när forskare gjorde en undersökning som tydde på att bundna mänskligt tillverkade kemikalier kallade klorfluorkolväten lyckades lyckas i lagret och utarmade ozonet via en djup serie av kemiska reaktioner. Resultaten av denna analysstudie föranledde språket i en världsomspännande pakt kallad Montrealprotokollet i Detta skriftliga avtal bidrog till att minska sammansättningen av dessa skadliga mänskliga kemikalier.


Dessa riktade ansträngningar har sett ozonosfären återhämta sig under de senaste åren. Tjockleken på ozonosfären varierar mycket på alla dagar och placeringar. På grund av den obevekliga vertikala delens luftcirkulation i var och en av stratosfären och lagren, är mängden ozonosfär som skyddar människor från kraftiga ultravioletta strålar ofta mindre eller större. Dessutom är de som bor på högre höjder i fara för ultraviolett ljus ozonskiktsuppsats än de vid ozonskiktsuppsats höjder. Stratosfärisk gas spelar en enorm roll för att skydda människor från solens hårdhet. Hos vissa människor kommer det att resultera i komplikationer i andningsvägarna och sker sällan ozonskiktsuppsats sommar när föroreningarna frodas i städer där luften är statisk.


Uppsats om ozonskikt: Trovärdiga vetenskapliga studier har stött att orsaken till skiktutarmning är mänskligt agerande, specifikt mänskliga kemikalier som innehåller klor eller brom. Dessa kemikalier kallas allmänt för ODS, en betecknare för ozonnedbrytande ämnen, ozonskiktsuppsats. Forskarna ozonskiktsuppsats bestämt en minskning av stratosfärgas sedan början av s. Ozonnedbrytande ämnen är etablerade för att vara miljövänliga, fruktansvärt stabila och giftfria i atmosfären nedanför. Det är ofta därför de behöver få kvalitet under åren. Väl där uppe är ODS väl dämpad av det kraftiga ultravioletta ljuset och därför är den resulterande kemikalien klor och brom, ozonskiktsuppsats.


Klor och brom är kända för att förbruka lagret i överljudshastigheter. De gör detta genom att bara ta bort en atom från gasmolekylen. En klormolekyl har potential att bryta ner tusentals ozonmolekyler. Ozonnedbrytande ämnen har hållit sig och kan fortsätta att stanna i atmosfären i flera år. De främsta ozonnedbrytande ämnena omfattar klorfluorkolväten CFCozonskiktsuppsats, klorfluorkolväten HCFC och metylradikal kloroform. Haloner, allmänt kallade bromerade fluorkolväten, bidrar samtidigt starkt till ozonnedbrytning, ozonskiktsuppsats. Studier tyder på att toppnivåer av ultravioletta strålar orsakar icke-melanom karcinom och spelar en ozonskiktsuppsats roll i utvecklingen av hudcancer.


Permanent exponering för ultravioletta strålar kan till och med orsaka försvagning av systemets respons och till och med permanent skada på ett system i vissa fall. Åldrande av huden ozonskiktsuppsats ännu en nackdel till som gör att du ser äldre ut än vad du faktiskt är. Intensiv exponering för ultravioletta strålar kommer att påskynda hudens åldringsmetod. EFFEKTER PÅ VÄXTER: Växter blir ytterligare en offer av strålningseffekter av ultravioletta strålar. Den fysiologiska och biologiska processen hos växter påverkas också allvarligt bortsett från expansionen. Andra förändringar som orsakas av ultraviolett ljus inkluderar metoden växter typ, ozonskiktsuppsats, tidsordning för utveckling och tillväxt, ozonskiktsuppsats, men näringsämnen distribueras inuti växten och ämnesomsättningen, ozonskiktsuppsats, etc.


Det påverkar illa planktonerna som utgör inspirationen till vattenlevande näringsnät. Växten växer nära vattenytan och spelar en mycket viktig roll inom det organiska fenomenet ozonskiktsuppsats oceanisk kolcykel. Förändringar i ultravioletta nivåer anses ha en effekt på varje orientering och rörlighet i växten. Detta minskar överlevnaden och hastigheten för dessa organismer. UV-strålar är också kända för att ha en effekt på händelsestadierna för fisk, räkor, krabba, amfibier och olika marina djur. när detta händer påverkar det hela det marina organiska fenomenet eftersom djur inom det högre organiska fenomenet som dödar dessa fiskar också påverkas. Förändringar i ultravioletta nivåer skulle bidra till återkopplingar från biosfären till atmosfären som mildrar eller förstärker regionkoncentrationerna av dessa ozonskiktsuppsats. Avstå från att använda bekämpningsmedel: Bekämpningsmedel är bra kemikalier för att bli av med din gård från skadedjur och ogräs, men de bidrar enormt till utarmning av ozonosfären.


Den säkra lösningen för att få bort skadedjur och ogräs är att använda naturliga sätt. Rensa helt enkelt din gård manuellt och använd olika miljövänliga kemikalier för att lindra skadedjur. Avstå från att köra personliga fordon: Den enklaste tekniken för att minska ozonnedbrytningen är att begränsa antalet fordon på ozonskiktsuppsats väg. Uppsats om ozonskikt fordon släpper ut massor av växthusgaser som så småningom bildar luftföroreningar, en katalysator inom utarmningen av ozonosfären. Använd miljövänliga produkter: De flesta hemförbättringsvaror är laddade med starka kemikalier som förverkligas tack vare atmosfären, ozonskiktsuppsats, så småningom bidrar till nedbrytning av ozonosfären.


Använd naturliga och miljövänliga förbättringsprodukter ozonskiktsuppsats arrestera detta exempel. Hoppa till innehåll Uppsats. ctet 0 kommentarer. Du kanske också gillar. Uppsats om Incredible India på engelska för barn och studenter ctet 0. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.





musikuppsats



Ultraviolett ljus delar upp de relativt instabila omolecules i O och atomär O. För det mesta rekombinerar O-atomen som skapas av Ozonuppbrytningen med en av de rikliga O-molekylerna för att återbilda O. Denna ozonskapande process är ständigt igång och producerar mer ozon. I allmänhet inser biologer och hälso- och sjukvårdspersonal att livet på jorden är omslutet av ett anozonskikt som är tillräckligt tjockt för att avlägsna mycket av den UV-B-solstrålning som är känt för att skada cellulära organismer. Följaktligen kan olika organismer – inklusive människor – ha svårt att anpassa sig till de högre UV-B-nivåerna till följd av ett tunnerozonlager.


Medicinska studier har kvantifierat några av de förväntade effekterna av ökade UV-B-nivåer, baserat på verklig information från människor som exponeras för högre än genomsnittliga UV-B-nivåer – befolkningar som lever på hög höjd och i tropikerna, där det genomsnittliga ozonskiktet är tunnare och solljus mer direkt. De allvarligaste medicinska effekterna inkluderar ökad incidens av grå starr och hudcancer, samt tecken på försvagat immunförsvar. Ekologisk forskning indikerade att vissa skördar kommer att minska och störningar i marina näringskedjor kan uppstå. Ett försvagat ozonskikt kan också orsaka klimatologiska effekter. Stratosfären värms upp med höjden eftersom splittringen av stratosfäriskt ozon orsakas av ultravioletta fotoner, som innehåller mycket mer energi än vad som krävs för att bryta O-O-bindningen.


Denna extra energi omvandlas till värme. Ozon kan förstöras av kemikalier som reagerar direkt med det, eller av de som reagerar med syreatomen som tillfälligt frigörs när en o-molekyl går sönder. Under de senaste åren har olika mänskliga aktiviteter släppt ut ozonförstörande kemikalier i atmosfären. Av särskild vikt är halogenatomer - klor och bromid. Kemikalier som släpps ut i ozon från industripartiklar inkluderar klorkolföreningar som CCL och CHI CL, klorflukolföreningar CFC och halonföreningar. Klorokarkonföreningar används främst som industriella lösningsmedel, avfettningsföreningar och CFC-prekursorer.


CFC används som arbetsvätskor i kyl- och luftkonditioneringsenheter. Aerosoldrivmedel. Halonerna används som branddämpande medel. Väl i stratosfären bryts alla dessa klor- och bromhaltiga föreningar isär av solens ultravioletta strålning, vilket frigör deras Cl- eller Br-atomer. Dessa atomer startar processen med ozonförstöring. Varje klor av brom-atom som startar destruktionscykeln kan förstöra ozonmolekyler. Det finns å andra sidan naturliga ozonutarmningar som vulkanutbrott. Ett hål i ozonet har uppstått på grund av all utarmning.


Från och med våren, en massiv 8. Under de senaste 16 åren har hålet vuxit sig större. Det fanns en teori som förutspådde att den allvarligaste O-förlusten skulle inträffa relativt högt i stratosfären över 30 km. Faktum är att den största utarmningen över Antarktis inträffade i mittområdet mellan 13 och 21 km. Atmosfäriska klor- och bromnivåer förväntas nå en topp runt omkring. Det pågår för närvarande åtgärder för att skydda ozon. Ett sådant steg är Montrealprotokollet om ämnen som skadar ozonet. Generella människor vaknar upp till detta allvarliga problem; som de borde. Ju mer ozon som förstörs desto mer UVA-strålar och UVB-strålar når jorden. Det antas att till år om utarmningen fortsätter i den nuvarande takten kommer ingen levande organism att kunna överleva på jorden om de inte är under vattnet.


Ozon är utan tvekan den viktigaste tunna kända mannen. Människans överlevnad är verkligen beroende av ozonskiktet. Om vi ​​fortsätter att använda dessa farliga kemikalier, såsom CFC, som finns i arisolburkar, kan vi i slutändan förstöra ozonskiktet. Om vi ​​förstör ozonskiktet dödar vi oss verkligen. Om ozonskiktet förstörs kommer kraftfulla ultraviolenta strålar penitrera jorden och alla skulle få hudcancer och till slut dö. Jag hoppas att organisationer kommer att fortsätta arbeta för att förhindra förstörelsen av ozon eftersom jag skulle vilja se människan överleva ett tag. Hej, skulle du vilja få en sådan uppsats? Vad sägs om att få en skräddarsydd? Kolla det goo. Hemsida Vetenskap Kemi Ozon The Ozone Layer Essay. Ozonskiktets uppsats. Relaterade uppsatser. De potentiella effekterna av ett utarmat ozonskikt Uppsats ord 3 sidor.


Cfcs orsakar försämring av ozonlagret Uppsatsord 8 sidor. Utarmningen av ozon kommer från kemiska utsläpp, som sedan reagerar i stratosfären och bryter ner ozon. Den värsta av dessa kemikalier kallas halocarbons och inkluderar CFC:s klorfluorkolväten, men lustgas och metan bryter också ned ozon. Graedel Här är en graf över de olika lagren i atmosfären: Troposfären Troposfären är det atmosfäriska lagret närmast planeten och innehåller den största procentandelen av massan av den totala atmosfären. Garcia Det kännetecknas av luftens densitet och en genomsnittlig vertikal temperaturförändring på 6 grader Celsius C per kilometer. Graedel Temperatur och vattenånghalt i troposfären minskar snabbt med höjden. Vattenånga spelar en viktig roll för att reglera lufttemperaturen eftersom den absorberar solenergi och termisk strålning från planetens yta.


På många kilometer över jorden finns en hög nivå av UV-strålning och detta leder till fotodissociering av syremolekylerna efter att ha absorberat ultraviolett foton vars våglängd är kortare än nm. Varje syremolekyl dissocieras i två fria atomer. mitten av papper genom ODS fungerar precis som katalysatorer i processen för ozonnedbrytning så att de stannar kvar i ozonskiktet under lång tid. Ozon Ozon är en viktig molekyl för att upprätthålla homeostasen i miljön. Ozon, molekylen O3, bildar ett lager i stratosfären, som ligger 10 till 15 kilometer från jordens yta. Dioxidmolekylen, O2 och syreatom O, kolliderar med varandra och bildar ozon, O3. I denna reaktion innehåller molekylen O3 ett överskott av energi.


När molekylen väl har bildats är den inte tillräckligt stabil för att hålla länge. Människor bör särskilt undvika att gå utomhus kl. 10.00 och 16.00, eftersom det är då UV-strålarna är som starkast. Nunas, 8 Ozonlagret håller på att tömmas på grund av klorfluorkolväten, en konstgjord kemikalie som har andra ersättningar. På grund av denna utarmning kommer giftig ultraviolett strålning in i jordens stratosfär från solen. UV-strålar förstör våra växter och den akvatiska näringskedjan, samt skadar oss själva. UV-strålning gör att människor löper en högre risk för hudcancer, inklusive malignt melanom. Det troposfäriska ozonet spelar också en viktig roll i atmosfären. Hemsida The Ozon Layer Essay. Ozonskiktets uppsats tillfredsställande uppsatser.


Öppna dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Den innehåller en hög koncentration av ozonmolekyler. Om ozonskiktet inte var närvarande skulle strålningen från solen döda de flesta levande varelser och göra vår planet obeboelig. Ozonskiktets storlek och tjocklek varierar beroende på plats och tid på året. Den är större mot jordens poler och som tjockast under våren. Ozonskiktet upptäcktes först av Charles Fabry och Henri Buisson i I ett nätverk av ozonövervakningsstationer etablerades och fungerar fortfarande idag. Hålet ligger på södra halvklotet och under vårmånaderna reduceras ozonskiktet uppskattningsvis 60 procent från dess normala nivåer.


Ozonskiktets nuvarande status är mycket bättre än vad det var tidigare. Detta beror främst på utbildning av befolkningen och statliga restriktioner. Genom att utbilda befolkningen om vilka ämnen vi producerar som skadar ozonskiktet har ozonskiktet sakta kunnat fylla på sig självt. Den sista vetenskapliga åsnan läker sig själv fullständigt inom de kommande 50 åren. Eftersom vi fortsätter att övervaka ozonskiktets status behöver vi fortfarande studera det också. Att förstå ozonskiktet och hur det fungerar kommer att hjälpa oss med nya tillvägagångssätt för hur vi bättre kan ta hand om denna dyrbara sköld av jorden.


När vetenskapen går framåt kommer vi att kunna simulera vilka andra varianter som påverkar ozonskiktet, inte bara de vi vet är skadliga. När nya produkter och kemikalier upptäcks eller tillverkas måste de testas för att bedöma vilken, om någon påverkan de kommer att ha på ozonskiktet. Montrealprotokollet måste vara ett avtal som ständigt utvecklas. Jag skulle föreslå ett årligt möte med alla dess deltagare för att återta listan över förbjudna ämnen och lägga till nya när de upptäcks. Med denna kunskap kommer vi att kunna säkerställa att arterna som helhet kan fortsätta att blomstra på denna planet.

No comments:

Post a Comment