Wednesday, January 19, 2022

Uppsatser om krig och fred

Uppsatser om krig och fred



Förekomsten av ett annat krig visade dock slutgiltigt att att tänka på en obruten fred är att vara orealistiskt och att ingen institution eller församling någonsin kan säkerställa fredens beständighet. Kan konflikter undvikas när som helst i livet trots att man är kristen? Och krig är en oundviklig konsekvens av deras avsiktliga tankar och önskningar. Sådana människor är alltid förtjusta i förstörelsespel. Vi har krigs- och fredsuppsatser Buddha, Kristus och Mahatma Gandhi.





Essä om krig



Människan, naturens ädlaste barn, har fört krig sinsemellan för att uppfylla sina egna själviska önskningar eller för att tillfredsställa sina excentriska syften. Håller på att krigs- och fredsuppsatser gradvis utveckling av civilisationen har många biprodukter uppstått. Krig är den yttersta konsekvensen av dessa biprodukter. Mannen har ibland gjort en förödelse av denna tålmodiga jord. Han har kastat i stoft de palats han byggt med sina egna händer, har färgat sina händer med sina egna bröders heliga blod. Han har stundtals lekt med livet som om det vore en obetydlig leksak. Men krigs- och fredsuppsatser människor vill inte ha krig, vad de vill ha är fred och lycka.


Naturligtvis är människan törstig efter fred. Han tror på fred. Men varför utspelar sig krig? Kanske fick människan ett visst mått av odjurlighet av kampen hon hade att göra med vilda djur krigs- och fredsuppsatser naturkatastrofer i forntiden. Eller kanske är vissa människor till sin natur djurlika från födseln. Men oavsett orsaken, även om de vill dölja sin odjursliknande natur under kostymerna av moderna utbildningsetiketter och blygsamhet, avslöjas ibland deras verkliga natur. Sedan ser vi det primitiva oförsonliga odjuret i honom. Sådana människor är alltid förtjusta i förstörelsespel. Och krig är en oundviklig konsekvens av deras avsiktliga tankar och önskningar. Världen kunde ha blivit ett bra paradis i kraft av de gåvor den erbjöds av den industriella revolutionen i Europa.


En orgie av blod startade. De började utnyttja vetenskapens kraft för att uppfylla sina dåliga motiv. De rånade inte bara människor på deras rikedom, utan de sög också deras blod, dödade dem, torterade dem; och mer ynkligt, de förde krig när och när de mötte problem i fördelningen av makt och rikedom med sina rivaliserande rövare. Så bröt kriget ut som en epidemi nästan över hela världen. Den nuvarande trenden i världen är bara en förlängning av den historiska ondskan. Krig betyder förstörelse, blodbad och en bakåtrörelse från framsteg.


Människor hänför sig över förstörelsen och decimeringen som ägde rum i Hiroshima och Nagasaki. Tusentals oskyldiga män, kvinnor och barn som levde glatt i naturens fria atmosfär, var tvungna att dö en omogen död. Uppsatser om krig och fred är därför en förbannelse. Inget parti gynnas av det - varken vinnaren eller besegrade. Den stora faran för krig har setts i Gulfkriget, i Tjetjeniens frihetskamp, ​​i inbördeskriget i Bosnien och Afganistan, i Palestinas frihetskamp och i dussintals andra krigs- och fredsuppsatser. Från den legendariska och mytologiska historien får vi höra om Lankas förödande strider, krigs- och fredsuppsatser, Troy och Karbala, krigs- och fredsuppsatser.


Inget av dessa krig har någonsin medfört något gott för någon människa eller stam eller nation. Det är utan tvekan alltid destruktivt. Till vilken riktning rör sig världen i denna tidsålder? Var kan vi jaga fredens svårfångade guldhjort? När vi tittar på de utvecklade länderna har vi lite hopp när vi ser att de är det. kittlad av vapenkonkurrens. Under slöjan av falskt broderskap och artighet blinkar de vilda huggtänderna av tvivel och misstroende. Den fundamentala filosofiska motsättningen mellan socialism och demokrati väcker alltid tanken på ett ständigt levande upprörande krig mellan olika länder. Men människor har tagit ett revolutionärt initiativ för att få tag i fredens guldhjort genom att upprätta FN:s organisation.


Nu finns det många officiella diskussionsrum i Genève för fredssamtal. En forskare gjorde under andra världskriget följande kommentar om Genève. Fred är som lycka - ju mer bortskänkt, desto mer mottagen. Här är de flesta människor, åtminstone de flesta av de som leder andra människor, väldigt giriga, egoistiska eller självcentrerade. Var och en av dem har olika syften, olika syften, krigs- och fredsuppsatser, olika sätt. Men om det bara fanns ett huvudmål för alla-världsfred, då skulle det faktiskt bli fred. Oavsett skillnaden mellan olika system eller filosofiska övertygelser, kan vi alla lätt bortse från det för en fredligare värld.


Vi måste säkerställa icke-spridning och ömsesidig tolerans. UNO borde nu träda fram med mer styrka och liberalitet, krigs- och fredsuppsatser. Vi har byggt upp vår civilisation genom tusentals år av ansträngning. Så vi får inte skada den, eller låta någon skada den bara för att vi eller någon av oss är arga. Inledning: Civilisation är ett sätt att leva där mänsklighetens vildare passioner hålls tillbaka, de ädlare instinkterna och böjelserna utvecklas och får råda. Som civiliserade män vill vi ha en allsidig utveckling av mänsklig kultur, litteratur, vetenskap och konst, med adjö till djungelns lagar. Med ett ord, civilisationen är ett tillstånd där det mänskliga samhällets högsta ideal uppnås.


Om vi ​​beundrar civilisationen i antikens Grekland och Rom, är det inte för krigen som de förde, krigs- och fredsuppsatser, men för deras litteratur, konst och arkitektur, deras filosofiska tankar. Historisk bakgrund : Historien lär oss en sak, det vill säga, krigs- och fredsuppsatser, människan har uppnått sin högsta civilisation i tider av fred. Den forntida tidens militära framgång var bara för att illustrera det mänskliga sinnets storhet som då visade heroiska kämpars bedrifter. Men föreställ dig kostnaden för krig. Män, pengar och material har slösats bort för ren förstörelse. Krigsherrar hävdar ofta att krig är en hälsosam styrka och bör utkämpas för att återupprätta moraliska värderingar. De ger en farlig vädjan - att krig är oundvikligt och att civilisationen har gjort framsteg i krutvagnen.


Men jämför krigs- och fredsuppsatser av persikans vägar i tapoban i antikens Grekland, eller skolorna och universitetet i den moderna världen. Argumentet som vissa tänkare framför att krig är nödvändigt för utvecklingen av många dygder. Ett sentiment: Civilisation är ett sentiment som resulterar i fred. Så störning av freden förstör de villkor som civilisationen är beroende av. För det första väcker krig det mänskliga sinnets brutala passioner där människan är mindre än människan. Det är organiserat slakt, massmord av unga män vid livets tröskel, Civilisation innebär en hög standard på socialt beteende som uppmuntrar de finare känslorna; jet Loro Sebi.


En destruktiv vetenskap: Krig är en vetenskap om förstörelse. Det är absolut inte gynnsamt för dessa. Tvärtom, det gör män grymma, giriga och själviska. Mer krig medför förstörelse vad människan har skapat under åren. Modernt krig medför förstörelse även till områden med fred, bebodda av civilbefolkning. Städer och sädesfält och broar och fabriker sprängs ut av kraftiga bombningar från luften. Det lägger tillbaka händerna på årens framsteg, och människan måste bygga på nytt vad hon hade skapat med så mycket pengar och möda. Att tänka hela tiden. Det här är min personliga blogg. Jag älskar att leka med webben. Att blogga, webbdesign, lära sig, resa och hjälpa andra är min passion. Den här bloggen är platsen där jag skriver vad jag än tänker på.


Du kan kalla det Min personliga dagbok. Den här bloggen är partner till My Endless Journey. Kommentar Policy: Dina ord är dina egna, så var trevlig och hjälpsam om du kan. Vänligen använd bara ditt riktiga namn och begränsa antalet länkar som skickas in i din kommentar. Vi accepterar ren XHTML i kommentarer, men överdriv inte, tack. Låt oss ha en personlig och meningsfull diskussion. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Denna sida använder Akismet för att minska spam. Lär dig hur din kommentarsdata behandlas. Hem Bangladeshisk kulturturism Islamisk fest Utbildningsuppsats på engelska Mobil Pris i Bangladesh Simerbjudanden.


Var den här artikeln hjälpsam? Säg något eller ställ någon fråga om detta ämne! Avbryt svar Din e-post krigs- och fredsuppsatser kommer inte att bli publicerad.





historieexempel för satessä



Ett stort antal krig, de senaste är det ena i Vietnam, det andra mellan Indien och Pakistan, eller Indokina-kriget, Iran-Irak-kriget eller Arab-israel-kriget, har utkämpats trots FN. Faktum är att slåss i en naturlig instinkt hos människan. När individer inte alltid kan leva i fred, är det verkligen för mycket att förvänta sig att så många nationer ska leva i ett tillstånd av evig fred. Dessutom kommer det alltid att finnas stora meningsskillnader mellan olika nationer, olika synvinklar att se på frågor som har internationell betydelse, radikala skillnader i politik och ideologi och dessa kan inte lösas genom enbart diskussioner.


Så att tillgripa krig blir nödvändigt under sådana omständigheter. Före andra världskrigets utbrott skapade till exempel spridningen av kommunismen i Ryssland misstro och misstänksamhet i Europa, demokratin var ett öga för Nazityskland, brittiska konservativa var oroliga för möjligheten att Storbritannien skulle bli kommunistiskt. Kort sagt, den politiska ideologin hos ett land som var avsky för andra tider var verkligen inte gynnsam för fortsatt fred. Lägg till allt detta de traditionella fienderna mellan nationer och internationell disharmoni som har sina rötter i tidigare historia. Till exempel ville Tyskland hämnas de förödmjukande villkor som ålades henne vid slutet av kriget och ville krossa det brittiska imperiet och upprätta ett eget imperium. Tidigare sår var faktiskt inte läkta och fick den att hämnas.


En febril kapprustning pågick mellan de fientliga nationerna i väntan på en sådan händelse, och nedrustningsinsatser visade sig vara meningslösa. Indo-Pakistan kriget utkämpades över Kashmirfrågan. Kriget i Vietnam berodde på ideologiska skillnader. Det verkar också som att om freden skulle fortsätta under en lång period, skulle människor bli trötta på livets monotoni och skulle söka krig för en förändrad människa är en mycket dynamisk varelse och det verkar som att han inte kan vara nöjd med bara fredsverk. odling av konst, utveckling av materiella bekvämligheter, utvidgning av kunskap, medel och redskap för ett lyckligt liv.


Den nuvarande trenden i världen är bara en förlängning av den historiska ondskan. Krig betyder förstörelse, blodbad och en bakåtrörelse från framsteg. Människor hänför sig över förstörelsen och decimeringen som ägde rum i Hiroshima och Nagasaki. Tusentals oskyldiga män, kvinnor och barn som levde glatt i naturens fria atmosfär, var tvungna att dö en omogen död. Krig är därför en förbannelse. Inget parti gynnas av det - varken vinnaren eller besegrade. Den stora faran för krig har setts i Gulfkriget, i Tjetjeniens frihetskamp, ​​i inbördeskriget i Bosnien och Afganistan, i Palestinas frihetskamp och i dussintals andra krig. Från den legendariska och mytologiska historien hör vi om de förödande striderna vid Lanka, Troja och Karbala. Inget av dessa krig har någonsin medfört något gott för någon människa eller stam eller nation.


Det är utan tvekan alltid destruktivt. Till vilken riktning rör sig världen i denna tidsålder? Var kan vi jaga fredens svårfångade guldhjort? När vi tittar på de utvecklade länderna har vi lite hopp när vi ser att de är det. kittlad av vapenkonkurrens. Under slöjan av falskt broderskap och artighet blinkar de vilda huggtänderna av tvivel och misstroende. Den fundamentala filosofiska motsättningen mellan socialism och demokrati väcker alltid tanken på ett ständigt levande upprörande krig mellan olika länder. Men människor har tagit ett revolutionärt initiativ för att få tag i fredens guldhjort genom att upprätta FN:s organisation. Nu finns det många officiella diskussionsrum i Genève för fredssamtal.


En forskare gjorde under andra världskriget följande kommentar om Genève. Fred är som lycka - ju mer bortskänkt, desto mer mottagen. Här är de flesta människor, åtminstone de flesta av de som leder andra människor, väldigt giriga, egoistiska eller självcentrerade. Var och en av dem har olika syften, olika syften, olika sätt. Men om det bara fanns ett huvudmål för alla-världsfred, då skulle det faktiskt bli fred. Oavsett skillnaden mellan olika system eller filosofiska övertygelser, kan vi alla lätt bortse från det för en fredligare värld. Vi måste säkerställa icke-spridning och ömsesidig tolerans. UNO borde nu träda fram med mer styrka och liberalitet. Vi har byggt upp vår civilisation genom tusentals år av ansträngning. Så vi får inte skada den, eller låta någon skada den bara för att vi eller någon av oss är arga.


Inledning: Civilisation är ett sätt att leva där mänsklighetens vildare passioner hålls tillbaka, de ädlare instinkterna och böjelserna utvecklas och får råda. Begäran om borttagning. Om du är upphovsrättsinnehavaren till denna tidning och inte längre vill ha ditt arbete publicerat på IvyPanda. FÅ SKRIVHJÄLP. Citera denna tidning. Välj en referensstil:. Kopiera till Urklipp Kopierat! APA-6 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens till IvyPanda. Bibliografi IvyPanda. Referenser IvyPanda. Fler relaterade tidningar. Kontrollera priset på ditt papper.

No comments:

Post a Comment