Monday, December 20, 2021

Hur man skriver en intervjuuppsats

Hur man skriver en intervjuuppsats



Intervjuuppsatser är en vanlig skoluppgift och ger användbara färdigheter för dem som är intresserade av journalistik, eller bara vara bra författare i allmänhet. Av Ced Yong. Du kan också börja med en ordboksdefinition, en lämplig referens till en film, T. show, eller sång, eller ett citat. Ta reda på så mycket du kan om den person du är hur man skriver en intervjuuppsats före tiden. Och när jag skulle välja yrke valde jag arkitektur. Det är viktigt att välja personer som är en auktoritet i ämnet.





Hur man skriver en intervju



Innan du kollar tipsen om intervjuskrivning kom ihåg - våra professionella intervjuskribenter kan ta itu med alla dina intervjuuppdrag. Be om hjälp från vår tjänst för att skriva intervjupapper och få en perfekt intervjuuppsats vid vilken deadline som helst. Fyll i beräkningen nedan och hitta priset för ditt papper. Hur man skriver ett intervjupapper steg för steg? En intervju är den mest använda metoden för att få information i journalistisk praxis för att förbereda publikationer för nästan alla tidningsgenrer. Ett utmärkande drag för intervjumetoden är att författaren till en framtida publikation presenterar för intervjupersonen en viss lista med frågor muntligen, och betonar de viktigaste enligt författarens åsikt, och lyssnar på de svar som kommer att utgöra huvudinnehållet i den framtida uppsatsen, hur man skriver en intervjuuppsats.


Å ena sidan är intervjun en informativ genre av journalistik, en litterär återberättelse av ett samtal med en person vars åsikter och åsikter är intressanta för en bred krets av läsare, hur man skriver en intervjuuppsats. Å andra sidan är en intervju ett sätt att få information hur man skriver en intervjuuppsats kommunicera med människor. Läs dessa rekommendationer för att lära dig hur du skriver en intervjuartikel. Det första steget är att bestämma ämnet för samtalet. Det ska vara meningsfullt och relevant. Därefter måste du förstå ämnet för samtalet och lära dig det nödvändiga minimum av idéer om den vitala sfären som konversationen kommer att handla om. Om du har hur man skriver en intervjuuppsats, du måste läsa intervjuerna, som den framtida samtalspartnern gav till andra journalister, uppmärksamma vilka ämnen han eller hon var särskilt nära, vilka frågor han eller hon oftast fick.


För att förstå en person bättre skulle det vara bra att få så mycket information som möjligt. Hur man skriver en intervjuuppsats korrekt? När man kommer överens om tid och plats för mötet, bör det noteras att din samtalspartner kommer att distraheras oftare under arbetstid oväntade problem kan uppstå. Dessutom gör kontorsatmosfären oftast samtalet mer formellt och diskret, så det hur man skriver en intervjuuppsats tillrådligt att träffas på neutralt territorium och ha tillräckligt med tid för samtalet.


Huvudstadiet av förberedelser är skapandet av en lista med frågor. Frågor bör vara tydliga ha samma innebörd för samtalspartnern som för journalisten. Var så kort som möjligt frågan bör innehålla en tanke, annars kommer svaret inte att vara fullständigt samt komma i tid, icke-stereotypat, relevant, korrekt, anpassa inte bara på faktautlåtande utan också på reflektionen. Tjänstemän uppmanas ofta att skicka frågor till dem i förväg. Det är dock nödvändigt att sträva efter ett personligt samtal med denna person även med i förväg överenskomna frågor. Som vanligt är innehållet i ett sådant samtal mycket djupare. Dessutom måste journalisten göra ett direkt intryck av samtalspartnern och övertyga läsarna om att han eller hon presenterar förstahandsinformation och att materialet är exklusivt.


En intervju via fax, telefon eller e-post bör endast accepteras om det inte finns någon möjlighet att träffa personen. Det är nödvändigt att ha rätt mental attityd och förstå samtalspartnern och förhindra uppkomsten av så kallade barriärer under samtalet. Det beror främst på författarens personlighet, samt på hans eller hennes sällskaplighet och professionalism. Det är nödvändigt att lära sig att kontrollera konversationsförloppet och att äga ett tillräckligt antal tekniker som kan stimulera kommunikation. Du behöver inte vara tyst och skämmas. Involvera din samtalspartner i överläggningsprocessen och skärpa ämnet för en eventuell tvist, hur man skriver en intervjuuppsats.


Ett av de obligatoriska stegen i arbetet med en intervju är förtydligande och verifiering av fakta, siffror, namn och efternamn. För att befria sig från ansvar för eventuella fel och förvrängningar ger journalister ofta det färdiga materialet till samtalspartnern för kontroll. Tjänstemän och kända personer går ofta med på att ha en konversation endast under förutsättning att de läser materialet före publicering. I det här fallet bör skribenten tänka på att han eller hon är ansvarig för artikeln och kommentarerna, och ingen tjänsteman har rätt att rätta texten om den inte innehåller faktafel. Användbara tips om hur man skriver ett intervjupapper. Beställ nu.


Taggar straffrätt forskning ämnen uppsats uppsats ämnen uppsatser ämne författare skrivtips. Senaste bloggarna Hur man skriver hur man skriver en intervjuuppsats Perfekt historiapapper. Tips för att göra PowerPoint-presentationer. Live Chat Beställ nu. e-support uppsatser-skribenter.





5 stycket uppsatsexempel



Förhoppningsvis tog du många anteckningar under din intervju och förhoppningsvis fick du spela in intervjun för att fånga all information som du missat i dina anteckningar. Nu måste du organisera din information till en logisk översikt. Det enklaste sättet att organisera all information är förmodligen att läsa igenom dina anteckningar och lyssna på inspelningen av intervjun. Du måste tänka på vad läsaren skulle vilja veta om personen du intervjuade. Välj tre huvudteman eller idéer som du pratade om under intervjun. Dessa kommer att bli kroppsstycken för din uppsats.


När du har lindat din hjärna runt de tre huvudsakliga sakerna du ska prata om i din uppsats, måste du skriva ut en disposition. Denna disposition hjälper dig att skriva en fem stycken uppsats för ett berättande format. Du kan dock enkelt organisera din uppsats i fråge- och svarsformat med den här dispositionen också. Inledning Börja med en humoristisk eller intressant anekdot eller fakta som personen berättade för dig. Avhandlingsutlåtande: Ett avhandlingsuttalande är en mening som berättar vem som intervjuades, hans eller hennes titel och varför du intervjuade personen. I grund och botten, vad tänker du berätta för din läsare om den här personen?


Läs den här artikeln om hur du skriver ett examensarbete för mer hjälp. Kroppsstycke 1: En stor idé du lärde dig III. Kroppsstycke 2: Andra stora idén du lärde dig IV. Inlägg Publicerad: 26 mars, Intervjuuppsatser är avgörande för dem som studerar journalistik eller bara vill förbättra skrivförmågan. Det finns flera typer av intervjuuppsatser, men alla syftar till att skapa ett intryck av att läsare pratade med någon personligen. Syftet med din uppsats påverkar den intervjuade personen, det bestämmer den valda metoden och vissa funktioner i uppsatsskrivandet. För att skriva en bra uppsats måste du göra en bra intervju. I sin tur är en bra intervju omöjlig utan en ordentlig förståelse för ämnet och förberedelser.


Studera ditt ämne, dess historia och de viktigaste frågorna. Du måste samla tillräckligt med information för att skriva en lista med intressanta och relevanta frågor. Först och främst måste du kontakta din intervjuperson för att bestämma en plats och tid för att träffas. Även om du spelar in intervjun på en telefon eller en röstinspelare, gör anteckningar. Det hjälper dig att komma ihåg några punkter som verkar vara särskilt intressanta eller viktiga. Vanligtvis, om du får en uppsats tilldelad, kommer du att få instruktioner om uppsatsformatet. Prata med din instruktör för att klargöra alla nödvändiga detaljer, såsom förväntade frågor eller svar, användningen av parafrasering, sammanhanget och formatet på citat. Generellt finns det tre vanligaste intervjutyperna:. Din disposition kan variera beroende på uppsatstyp.


Den måste dock innehålla en introduktion som beskriver ditt ämne och syftet med intervjun. Om din uppsats endast syftar till att introducera dina läsare för en person, kan avhandlingsförklaringen vara en kortfattad sammanfattning av hans eller hennes bakgrund, kvalifikationer och prestationer. Om intervjun används i din uppsats för att stödja en viss ståndpunkt eller ge en åsikt om någon bred fråga, kan avhandlingens uttalande formulera denna ståndpunkt och nämna intervjupersonen i sammanhanget av den övervägda frågan. Oavsett vilket format du väljer, kom ihåg att ditt examensarbete måste vara tydligt och sammanhängande. Se till att andra delar av uppsatsen hänvisar till ditt examensarbete.


Vi föreslår också att du hänvisar till kontextuell information enligt det erforderliga citeringsformatet. Bästa tjänsten för att skriva uppsatser om något ämne sedan navigeringsmenyn för navigeringsmeny. Hembeställningspriser. Definiera syftet med din uppsats Syftet med din uppsats påverkar den intervjuade personen, det bestämmer den valda metoden och vissa funktioner i uppsatsskrivandet. Tvärtom, om det representerar en viss syn på en slumpmässig person, kommer du bara att välja en person att intervjua. Se till att allt material du behåller förblir trogen både andan i intervjun och det övergripande fokuset i din uppsats.


Korrekturläs och revidera ditt arbete. Alla typer av uppsatser, inklusive intervjuuppsatser, bör noggrant korrekturläsas och noggrant revideras för att ge maximal tydlighet och genomslagskraft. Att själv läsa igenom uppsatsen är en bra början, men det är alltid klokt att låta en annan uppsättning ögon titta på den också. En annan läsare kommer sannolikt att fånga fel, upprepningar och oklara avsnitt som du har slarvat bort. Lager av redigering och revidering kan ibland göra att uppsatsen glider bort från den ursprungliga källan och avsikten. Du kanske till och med vill låta intervjupersonen läsa den för att säkerställa att den fångar deras röst. Dokumentera dina källor. Beroende på din uppgift behöver du kanske inte uttryckligen citera själva intervjun, men kontrollera alltid för att vara säker.


Ange dock alltid kompletterande material. Se till en gång till att alla direkta citat från din källa placeras inom citattecken, och alla omskrivningar görs utan citattecken. Lägg inte ord i ditt ämnes mun och respektera orden som kommer ur det. Inte om intervjun är personlig! En anställningsintervju är per definition en frågestund. Om du verkligen vill ha jobbet eller tjänsten och du kan din sak bör du inte ha några problem med att svara på några frågor. Inte användbart 16 Hjälpsamt Välj en catchy titel. Använd titeln som ditt påstående och förklara sedan vad du menade med det. Inte användbart 14 Hjälpsamt Om läraren vill att du ska lägga till en rubrik bör du göra det. Annars behöver du det inte.


Inte användbart 18 Hjälpsamt Jag tror inte att det är möjligt eftersom du i uppsatsen inte har alla detaljer du behöver för intervjun. Uppsatsen skulle inte vara möjlig utan en intervju. Inte användbart 11 användbart 7. Du kan bara gå fram och tillbaka mellan de två intervjuarna när du ställer frågor. Inte användbart 6 Hjälpsamt 6. Inkludera din e-postadress för att få ett meddelande när denna fråga är besvarad. Efter intervjun skickar du till intervjupersonen ett skriftligt tackbrev som uttrycker din uppskattning för deras tid. Hjälpsam 0 Inte användbar 0. Om personen du intervjuar är upptagen eller äldre kanske du vill planera för mer än en intervjusession.


Observera den intervjuade för tecken på otålighet eller trötthet. Genomför flera, kortare sessioner vid behov. Skicka ett tips Alla tipsinlämningar granskas noggrant innan de publiceras. Om du planerar att intervjua någon per telefon krävs tillstånd att spela in samtalet enligt lag. Hjälpsam 15 Inte användbar 3. Du kanske också gillar How to. Hur. Hur man avslutar en uppsats med exempel på slutsatser - wikiHow. Fler referenser 4. Om denna artikel. Medförfattare av:. Megan Morgan, PhD. Medförfattare: Uppdaterad: 8 oktober, Kategorier: Uppsatser. Tack till alla författare för att ni skapat en sida som har lästs , gånger. Läsarens framgångsberättelser Mary Frost 19 okt, Tack så mycket för att du delar med dig av denna information. Fler läsarberättelser Dölj läsarberättelser.


Hjälpte den här artikeln dig? Cookies gör wikiHow bättre. Genom att fortsätta använda vår sida godkänner du vår cookiepolicy. Mary Frost 19 okt, Tyler Jordan 11 september, Tawana Moos 20 nov, Kia Jones 28 mars,

No comments:

Post a Comment