Wednesday, March 30, 2022

Uppsats om våld i hemmet mot kvinnor

Uppsats om våld i hemmet mot kvinnor



Missbrukare kan be ymnigt om ursäkt för sina handlingar eller försöka övertyga personen de är uppsats om våld i hemmet mot kvinnor att de gör dessa saker av kärlek eller omsorg. För att ta till sig ambitiös programmering krävs positiv vision, jämlika relationer och relationshantering. Dessutom måste människor utbildas om sina konstitutionella rättigheter eftersom varje människa förtjänar att behandlas lika, med respekt och heder. Som ett resultat av våld i hemmet har det också rapporterats om högre andel depression och självmord av offer för våld i hemmet. Begär skrivhjälp från en toppskribent inom området! Detta är bara ett exempel. Du kan få ditt anpassade papper från våra expertskribenter. Särskilda tjänster för offren tillhandahålls såsom möblerade lägenheter, uppsats om våld i hemmet mot kvinnor, individuell och grupprådgivning, hussökningshjälp, föräldrakurser, uppföljningstjänster, juridisk rådgivande nämnd och fritidsaktiviteter.





Populära ämnen



Detta dokument kommer att fokusera på fysiskt våld och övergrepp mot kvinnor, även om andra typer av övergrepp finns. Trots nya och framväxande lagar, förespråkare som uttalar sig och en liten minskning av antalet rapporterade våldsincidenter i hemmet är kvinnor fortfarande offer. Misshandel i hemmet är ett allvarligt hot mot uppsats om våld i hemmet mot kvinnor eftersom den kan kopplas direkt till alla dessa uppsats om våld i hemmet mot kvinnor sjukdomar och även vissa brott. Våld i hemmet är ingen ny fråga. Det finns i alla kulturer runt om i världen och kan spåras tillbaka genom mänsklig existens. Det nya är hur denna fråga hanteras i samhället och av regeringen. Världshälsoorganisationen fann i studier gjorda i slutet av s att en av tre kvinnor världen över har varit ett offer uppsats om våld i hemmet mot kvinnor våld från en partner i ett intimt förhållande någon gång under sin livstid Nayak et al.


Den här siffran är häpnadsväckande. Med våld och övergrepp mot kvinnor nästan vardagligt i intima relationer ställs frågan: Vad görs för att stoppa det? Sedan s, uppsats om våld i hemmet mot kvinnor, många lagar har ändrats eller skapats för att inkludera fler variabler för missbruk. Offren behöver inte söka skilsmässa eller separation innan de får hjälp. Lagar som kräver arrestering om ett påstående om övergrepp i hemmet görs och polis kallas ut till platsen har antagits och trätt i kraft. Andra lagar och program har införts till förmån för offret.


De skapades för att hjälpa offer att söka hjälp. Inand antog i en omauktorisation i USA lagen om våld mot kvinnor. De federala och delstatliga regeringarna gick in för att försöka stävja våld i hemmet och gav olika resurser till offer i nöd. Skyddshem, jourlinjer och kriscenter uppstod som säkra tillflyktsorter för misshandlade kvinnor Rajan och McCloskey. Äntligen hade dessa kvinnor någon plats att vända sig till för att få hjälp. Trots dessa lagar är dock våld mot kvinnor fortfarande ett mycket stort problem i USA. Dekret och befrielse från våldet är helt andra saker, tyvärr. Även om lagar infördes kunde brottsbekämpning bara göra så mycket. På grund av lagarna tvingades polisen ofta arrestera offer uppsats om våld i hemmet mot kvinnor samt gärningsmännen eftersom de inte hade sett händelsen.


I andra situationer blev hanen helt enkelt tillsagd att lämna och återta fattningen innan han återvände till hemmet, utan några konsekvenser tvingade Rajan och McCloskey Dessa situationer skyddade inte offren, i själva verket gjorde det dem ganska sårbara. InPennsylvania antog Pennsylvania Protection from Abuse Act. Denna handling gav skyddsorder till alla offer för våld i nära relationer i delstaten Pennsylvania. Detta började flera år av reformer och nya rättsliga skydd under lagen Rajan och McCloskey Systemet är inte ett säkert misslyckande, men. Det har skett en minskning av våld i hemmet under de senaste tjugo åren, men många förövare är ostraffade, uppsats om våld i hemmet mot kvinnor.


Utan konsekvenser fortsätter förövare och offer i cykeln av upprepade övergrepp. I en studie som genomfördes där visade det sig vara ungefärliga offer mot kvinnor varje år mellan och Det är verkligen inte konstigt att misshandlade och misshandlade kvinnor lider av psykiska och sociala störningar som ett direkt resultat av sina prövningar. Misshandel får allvarliga och livslånga konsekvenser även efter att övergreppen upphört. De psykiska hälsoproblemen relaterade till våld i nära relationer är depression och posttraumatiskt stressyndrom. Studier och forskning har visat på en minskning av våld i nära relationer sedan slutet av s och tidiga s Morgaine Trots detta betyder en nedgång inte att skadan för dessa kvinnor i samhället inte redan är skedd.


Dessa misshandlade kvinnor lämnas ofta trasiga eller som skuggor av sina forna jag. Många lider av ovannämnda fysiska och psykiska störningar och kan inte acklimatisera sig med samhället på grund av dessa tillstånd. Överlevande kanske fortfarande försöker komma till rätta med skadan år senare och bära med sig dessa fysiska och känslomässiga ärr resten av livet, uppsats om våld i hemmet mot kvinnor. De kan söka hjälp, oavsett uppsats om våld i hemmet mot kvinnor professionell rådgivning eller lagföring av deras missbrukare. Systemet har satt upp många resurser och gjort dem lättillgängliga, men oftast känner offer för övergrepp i hemmet att de uppsats om våld i hemmet mot kvinnor själva.


Vissa offer fruktar ytterligare våld och förlust av resurser och skydd. Detta kan leda uppsats om våld i hemmet mot kvinnor offret att stanna i förhållandet längre eller till och med återgå till det missbrukande förhållandet Brandi och Dawson Att tvingas möta skammen över att vara ett offer och skuldkänslor hindrar också kvinnor från att rapportera vad som gjordes mot dem. För vissa kvinnor är det viktigaste i världen för dem att finna styrkan att lämna. Väl ute ur situationen är det lättare att glömma och gå vidare och sedan möta av en rättslig rättegång. Det är denna mentalitet av skuld, skam och rädsla som dessa utsatta kvinnor känner som samhället inte förstår. En studie visade olika förutfattade meningar om vad som orsakar våld i hemmet och till och med vad kvinnor gör för att förtjäna övergreppen.


De där idéerna som rankades över. Med tanke på dessa resultat är det lätt att se varför offren känner sig så ensamma. En stor del av samhället skyller på kvinnan eller anser att våldet kunde ha förhindrats på något sätt. Svaret på detta, men inte bevisat, uppsats om våld i hemmet mot kvinnor, är inte så svårt att förstå. En kvinna, som utsätts för fysiskt övergrepp, blir vanligtvis också känslomässigt misshandlad och manipulerad. Ett verkligt dödshot kan hindra kvinnor från att lämna. Resurser kan ha tagits från dessa kvinnor: pengar, bilar, till och med jobb. De är vanligtvis isolerade från de människor som bryr sig om dem. Missbrukarna är deras män, pojkvänner och betydande andra, ofta den enda personen som är kvar att älska dem.


Det missbrukande förhållandet är allt de vet. Våld i hemmet utgör ett allvarligt hot mot samhället eftersom det kan leda till ytterligare brottslighet. Misshandlade kvinnor kan känna sig så instängda att det inte finns någon annan utväg än mord. Mordfrekvensen inom våld i nära relationer har sjunkit avsevärt under de senaste tjugofem åren på grund av ökad medvetenhet hos allmänheten och nya policyer, men det finns fortfarande Dugan, Nagin och Rosenfield. Repressalier eller känslor av att vara instängda leder till att vissa misshandlade kvinnor begår brott de aldrig skulle ha tidigare. Ironiskt nog har de resurser som har satts in för att skydda kvinnor från våld faktiskt spelat en avgörande roll för att minska antalet intima partnermord i händerna på offren, uppsats om våld i hemmet mot kvinnor.


Detta kan tyckas vara en fördel för samhället, eftersom mord förhindras, men det belyser också något annat. De lagar som har införts behöver ses över. Kvinnor är fortfarande osäkra och policyn måste ändras dramatiskt för att hantera det Dugan, Nagin och Rosenfield. Om regeringen och samhället arbetade hårdare för att acceptera våld i hemmet som inte bara ett problem, utan som en kränkning av mänskliga rättigheter, eftersom det är direkt som anges i det fjortonde ändringsförslaget kan dessa kvinnor ha en chans. Om inget förändras kommer en av tre kvinnor att fortsätta att löpa risk att utveckla allvarliga hälsoproblem, fortsätta att utsättas för våld och gå så vilse i rättssystemets blandning att de tar lagen i egna händer.


Gratis uppsatser Ämnen Essay Checker Hire Writer Login. Gratis uppsatsprov Våld i hemmet Våld i hemmet mot kvinnor. Våld i hemmet mot kvinnor 8 augusti Anställ verifierad författare. Våld i hemmet mot kvinnor Uppsatsexempel. Relaterade uppsatser. Uppsats om våld i hemmet Forskningsuppsats Våld i hemmet Forskningsuppsats Våld i hemmet Forskningsuppsats Våld i hemmet Forskningsuppsats Våld i hemmet Forskningsuppsats Våld i hemmetAv Våld i hemmet 5 Uppsats Forskningsuppsats Våld i hemmet Forskningsuppsats Våld i hemmet Forskningsuppsats Även om våld i hemmet 3 Uppsats Forskningsuppsats Våld i hemmet Våld i hemmet Våld i hemmet våld Våld i hemmet och hur det ses Våld i hemmet Våld i hemmet.


Ett tidsbegränsat erbjudande! Spara tid på forskning och skrivande. Hämta mitt papper. Populära ämnen kön starbucks coca cola näring barndomskärlek alice in wonderlan fahrenheit hiphop människa.





är Macbeth en tragisk hjälteuppsats



Det har skett en minskning av våld i hemmet under de senaste tjugo åren, men många förövare är ostraffade. Utan konsekvenser fortsätter förövare och offer i cykeln av upprepade övergrepp. I en studie som genomfördes i , visade det sig finnas ungefär , offer mot kvinnor varje år mellan och Det är verkligen inte konstigt att misshandlade och misshandlade kvinnor lider av psykiska och sociala störningar som en direkt följd av sina prövningar. Misshandel får allvarliga och livslånga konsekvenser även efter att övergreppen upphört. De psykiska hälsoproblemen relaterade till våld i nära relationer är depression och posttraumatiskt stressyndrom.


Studier och forskning har visat på en minskning av våld i nära relationer sedan slutet av s och tidiga s Morgaine Trots detta betyder en nedgång inte att skadan för dessa kvinnor i samhället inte redan är skedd. Dessa misshandlade kvinnor lämnas ofta trasiga eller som skuggor av sina forna jag. Många lider av ovannämnda fysiska och psykiska störningar och kan inte acklimatisera sig med samhället på grund av dessa tillstånd. Överlevande kanske fortfarande försöker komma till rätta med skadan år senare och bära med sig dessa fysiska och känslomässiga ärr resten av livet. De kan söka hjälp, antingen genom professionell rådgivning eller lagföring av sina missbrukare.


Systemet har satt upp många resurser och gjort dem lättillgängliga, men oftast känner offer för övergrepp i hemmet att de är ensamma. Vissa offer fruktar ytterligare våld och förlust av resurser och skydd. Detta kan leda till att ett offer stannar kvar i förhållandet längre eller till och med återgår till det missbrukande förhållandet Brandi och Dawson Att tvingas möta skammen över att vara ett offer och skuldkänslor hindrar också kvinnor från att rapportera vad som gjordes mot dem. För vissa kvinnor är det viktigaste i världen för dem att finna styrkan att lämna. Väl ute ur situationen är det lättare att glömma och gå vidare och sedan möta av en rättslig rättegång. Det är denna mentalitet av skuld, skam och rädsla som dessa utsatta kvinnor känner som samhället inte förstår. En studie visade olika förutfattade meningar om vad som orsakar våld i hemmet och till och med vad kvinnor gör för att förtjäna övergreppen.


De där idéerna som rankades över. Med tanke på dessa resultat är det lätt att se varför offren känner sig så ensamma. En stor del av samhället skyller på kvinnan eller anser att våldet kunde ha förhindrats på något sätt. Svaret på detta, även om det inte är bevisat, är inte så svårt att förstå. En kvinna, som utsätts för fysiskt övergrepp, blir vanligtvis också känslomässigt misshandlad och manipulerad. Ett verkligt dödshot kan hindra kvinnor från att lämna. Resurser kan ha tagits från dessa kvinnor: pengar, bilar, till och med jobb. De är vanligtvis isolerade från de människor som bryr sig om dem. Missbrukarna är deras män, pojkvänner och betydande andra, ofta den enda personen som är kvar att älska dem.


Det missbrukande förhållandet är allt de vet. Våld i hemmet utgör ett allvarligt hot mot samhället eftersom det kan leda till ytterligare brottslighet. Misshandlade kvinnor kan känna sig så instängda att det inte finns någon annan utväg än mord. Mordfrekvensen inom våld i nära relationer har sjunkit avsevärt under de senaste tjugofem åren på grund av ökad medvetenhet hos allmänheten och nya policyer, men det finns fortfarande Dugan, Nagin och Rosenfield. Repressalier eller känslor av att vara instängda leder till att vissa misshandlade kvinnor begår brott de aldrig skulle ha tidigare. Ironiskt nog har de resurser som har satts in för att skydda kvinnor från våld faktiskt spelat en avgörande roll för att minska antalet intima partnermord i händerna på offren.


Detta kan tyckas vara en fördel för samhället, eftersom mord förhindras, men det belyser också något annat. De lagar som har införts behöver ses över. Kvinnor är fortfarande osäkra och policyn måste ändras dramatiskt för att hantera det Dugan, Nagin och Rosenfield. Om regeringen och samhället arbetade hårdare för att acceptera våld i hemmet som inte bara ett problem, utan som en kränkning av mänskliga rättigheter, eftersom det är direkt som anges i det fjortonde ändringsförslaget kan dessa kvinnor ha en chans. På grund av denna situation blir det svårt för en kvinna och hennes barn att överleva. Det här fallet diskuterar min klient, som blev offer för våld i hemmet och bestämde sig för att lämna sitt hus. Hon bestämde sig då för att vara i ett kvinnojoursprogram, där offren och deras barn kan få tillflykt på kort tid.


Enligt WHO är frekvensen av våld i hemmet mycket alarmerande i förhållande till antalet negativa hälsoutfall för kvinnor och barn. Forskning har visat att våldsutsatta kvinnor löper ökad risk för posttraumatisk stressyndrom PTSD, depression, ångest och självmord. Barn till dessa kvinnor upplever också dåliga hälso- och utvecklingseffekter, oavsett om de är målet för detta våldsamma beteende eller om de bevittnar det. Nu vill hon gå in i ett utbildningsprogram som kommer att hjälpa henne att få jobb och hjälpa sin familj eftersom hon är orolig över att stanna i ett härbärgesystem för länge. Informellt och formellt stöd till kvinnor med våld i hemmet kan hjälpa offren i säkerhet, fysisk och psykisk hälsa.


Men kvinnor anpassar privata strategier som att omformulera sina erfarenheter och avslöjar inte vad som hände med dem. Kvinnor känner skam eller brist på förtroende när de tillfrågas om situationen de stod inför. Studier har visat att kontrollgrupper och träningsprogram har en enorm inverkan på offer för våld i hemmet. I det här fallet vill klienten gå in i ett utbildningsprogram där hon bättre kan känna till våldet i hemmet och kunna försörja sina barn. Hon är väldigt angelägen om att vara i ett härbärgesystem under lång tid och vill tjäna pengar för att kunna ha en egen bostad. I fallet för hennes separation från sin misshandlare har hon inga pengar att försörja sina barn för tillfället. Så åtgärder bör vidtas för att få henne i utbildningsprogrammet som kan leda henne till anställning.


I en studie, över 24 jämförelsegrupper, var 23 positiva och 17 hade statistisk signifikans. I det här fallet handlar grundstudien om frågan om kvinnor som drabbats av våld i hemmet. Tidigare visade sig kvinnor som drabbats av våld i hemmet vara mer demotiverade och inte hade någon tro på livet. Kvinnor som fick barn var mer oroliga och störda mot omgivningen. Kvinnor som separerades från sin misshandlare utan inkomst och medicinska anläggningar visade sig leta efter en plats där de kan förbättra sig själva. Som, Bonomi och kollegor visade i en studie att kvinnor som blivit fysiskt eller psykiskt misshandlade får besöka fler medicinska vårdcentraler, akutmottagningar, sjukhus, apotek och specialvård. Utbildningsprogrammen kan ge kvinnor en trygg miljö där de kan förbättra sig själva genom att avslöja erfarenheter av våld och få ett stödjande bemötande.


Så, detta kan hjälpa klienten i studien, att kunna förbättra sig mentalt och fysiskt. Huvudrollen för utbildningsprogram och hälsovårdssystem för kvinnor och barn är att tillhandahålla stödjande vård och förbättring. Dessa grupper kan också bidra till att förebygga våldsupprepning och eliminera deras konsekvenser. De tar itu med problemen, såsom depression och ger fortlöpande vård för de drabbade. Utbildningsprogram hjälper också till att förebygga våld innan det börjar, genom att dokumentera våld mot kvinnor, fokusera på dess hälsobiverkningar och jämföra åtgärder med andra sektorer. Skyddet för överlevande våld i hemmet som diskuterades i denna studie, hade en säker tillflyktsort och sociala tjänster på plats för den drabbade García et al.


Utbildning om familjesäkerhet och medvetenhet om våld i hemmet diskuteras. Särskilda tjänster för offren tillhandahålls såsom möblerade lägenheter, individuell och grupprådgivning, hussökningshjälp, föräldraklasser, uppföljningstjänster, juridisk rådgivning och fritidsaktiviteter. Dessutom, i denna studie, bör identifiering av direkt våld i hemmet tas upp. Vilket kan göras genom att fråga varje individ om våldet. Detta är dock bara effektivt om det följs av ett lämpligt svar. Avslöjande av våld påverkas endast om en kvinna tillfrågas på ett vänligt och icke-dömande sätt.


Miljön ska vara trygg och säker för att kvinnan ska känna sig skyddad. Närvaron och svaret på kvinnors våld i hemmet bildas av sociala normer och förmågan att motverka och hjälpa våld. Sociala normer kan variera mellan samhällen och samhällen, där kulturell och religiös övertygelse kan vara en orsak till dominerande tänkande. Prevention på gemenskapsnivå syftar till att skapa en miljö av jämlikhet och ickevåld. Utan en sådan miljö kan individer försöka förändras, men att utöva en sådan strategi kan göra det svårt eller omöjligt Berns, Individuellt upplever kvinnor den direkta effekten av våld. En av de viktigaste faktorerna för ett effektivt förebyggande av våld är att utforma ambitiösa program. Aspirational programmering förklarar, idéer och exempel på världen, tänker vi själva.


För att ta till sig ambitiös programmering krävs positiv vision, jämlika relationer och relationshantering. För att förhindra våld mot kvinnor bör alla ses som en potentiell förändringsagent. Kvinnor utsätts för våldsamt mestadels i en-till-en interpersonella interaktioner. Detta tänkesätt följs av åsikter som anklagar kvinnan för våld som begåtts mot henne, och kan stöta på sociala och juridiska skyldigheter.

No comments:

Post a Comment