Thursday, January 6, 2022

Uppsats om socialt ansvar

Uppsats om socialt ansvar



Revisionerna uppsats om socialt ansvar vara mycket viktigt för att säkerställa att arbetarna befinner sig i en rimligt skyddad och hälsosam miljö. Haanaes, Knut, et al. htm Applebaum, B. Företag tvingas utveckla standarder, uppsats om socialt ansvar, policyer och beteenden som ett bevis på deras känslighet för intressenternas oro. Det är världens största företag inom fordonsindustrin med avseende på enhetsförsäljning. Därför inkluderar de teorier och modeller som diskuteras och används de som är relaterade till organisatoriskt lärande och förändring. De avgörande faktorerna för vad som gör det möjligt för en företagsenhet att uppnå specifika mål inom sin filantropiska organisation är vad studien försöker identifiera.





Liknande ämnen



Jag antar att deras metod är fascinerande men jag känner att ett stort företag som Apple kan göra mycket mer för de lokala samhällena och landet som helhet. Äpplens inställning till att ge sin personal makt är en utmärkt faktor. Jag tror att extra företag måste erkänna att en glad arbetsstyrka ger en totalt högre personal- och kundupplevelse. Apple Inc. anställer personal över hela världen och är dedikerade till att behandla personal med respekt och värdighet. Företaget tillhandahåller utbildningsresurser för alla sina anställda vilket ger dem chansen att ta en grundexamen. Apple har mycket höga krav och förväntningar uppsats om socialt ansvar industrin. De presenterar sina arbetare uppsats om socialt ansvar lämpliga verktyg som krävs för att möta den höga ribban som anges; kommunicera och bevara ett skyddat och respektabelt kontor.


Utbildning i Apples uppförandekod är nödvändig för alla nya och befintliga anställda. Apple gör bara företag med företag som upprätthåller högsta hängivenhet för mänskliga rättigheter. Att förbättra välbefinnandet och säkerheten är viktigt och alla anställda får lämplig utbildning i ämnet. Alla äppleleverantörer måste fungera uppsats om socialt ansvar av äpple för att minska deras miljöpåverkan och använda många strategier för att fastställa faror. Apple tror på ansvar för sig själva och leverantörer och har stärkt deras uppförandekod för att uppfylla ansvarsnormerna.


Enligt min mening har Apple inte riktigt uppfyllt deras krav på socialt ansvar och kan göra extra. Uppsats om socialt ansvar NY Post rapporterade att Apple försökte bli av med statusen som snålaste företag. Men att ge tillbaka har aldrig varit en omedelbar prioritet för Apple som Steve Jobs sa, uppsats om socialt ansvar. För att inte säga all negativ publicitet som Apple har fått med hänvisning till arbetsförhållandena för deras utomeuropeiska lager. I Julyan arbetare på Foxconns lager som gör iPad hängiven självmord uppsats om socialt ansvar hans hem plundrades; han var svårt överväldigad och förödmjukad över en saknad iPhone.


I en rapport som släpptes tidigt av Guardian har det skett många självmord från Foxconn-Apple-anläggningar i Kina. Det hävdas att de tragiska självmorden var ett resultat av att personalen var överansträngd och bedrövliga arbetsförhållanden. Arbetare förgiftades av användning av n-hexan i en av Apple-Wintek LCD-vegetationen i östra Kina. N-hexan är ett narkotika som angriper nervsystemet när det utsätts för det. Detta gift användes för att torka pekskärmar för att påskynda tillverkningen för att fylla större beställningar från fabriken. De flesta av de berörda anställda har tvingats säga upp sig och befria Wintek från alla framtida uppdrag.


Det ryktas att Apple och Wintek har varit väldigt gradvisa med att reagera på incidenterna. Äpplens rykte har positivt tagit en framgång från den negativa publiciteten kring deras utländska leverantörer. I ett försök att rensa upp allt detta har Apple lovat att bli av med ungdomars arbetskraft och överdrivna arbetstimmar genom hela leveranskedjan. De vill försäkra sig om att uppförandekoden för leverantörer upprätthålls och praktiseras hela tiden. Foxconn har vidtagit åtgärder för att förhindra framtida självmordsförsök genom att installera förebyggande självmordsnät runt sina byggnader, erbjuda rådgivning och kräva att anställda signalerar en uppgörelse utan självmord före anställning. Apple har också förbjudit användningen av n-hexan och uppger att produkten inte används på någon anläggning som är associerad med företaget.


I China Watch rapporterade- efter att ha undersökt arbetsförhållandena för 10 av Apple-Foxconn uppsats om socialt ansvar. Enligt epi. I början genomförde Fair Labor Association FLA en månad lång utredning och upptäckte viktiga problem vid tre Foxconn-tjänster i Kina. Bland de problem som hittades var - överdriven extra tid, problem som kompenserades för extra tid, uppsats om socialt ansvar, extrema kommunikationsluckor som ledde till osäkra arbetsförhållanden bland arbetarna och en allmänt ohälsosam beklaglig omgivning.


Kommunikation är en absolut nödvändighet i stora lager och varje incident måste dokumenteras. Revisionerna kan vara mycket viktiga för att säkerställa att arbetarna befinner sig i en rimligt skyddad och hälsosam miljö. vill ha en betydande förstärkning av transparens och sekretess för att ta bort kränkningar av arbetsrättigheter från sina leverantörer. Företaget måste vara mer tillmötesgående och upphöra med den hemlighetsfulla praxis som hindrar den grundläggande allmänheten från att observera arbetsförhållanden och affärspraxis hos sina leverantörer. Apple har en riktigt lojal kundbas trots de avskyvärda handlingar som företaget har förknippats med genom åren. Enligt min mening är de flesta av deras kunder arbetarklass och vet hur uppsats om socialt ansvar det ska få rimlig ersättning för deras arbete.


Så mycket tjänade Apple från ett hushåll på ett år, uppsats om socialt ansvar. Detta är ett företag som har utsikter som står i kö i flera dagar för att köpa nya revolutionerande produkter oavsett värdet. Apple är känt för att göra en bättre vinst genom att betala utländska företag efter ingenting för tillverkning. Som jag tidigare erkänt är Apple-kunder väldigt lojala. Jag föreställer mig att köparna skulle betala mer för produkterna om priserna ökade. De stannar definitivt lika mycket som populariteten av att tillhandahålla nytt kunnande och progressiva toppprodukter, uppsats om socialt ansvar. Varje gång en ny IPhone släpps väntar utsikterna i kö i flera dagar fram till bara för att få det senaste och största. Onlinebeställningar går under taket och väntelistorna blir ganska långa.


Så uppenbarligen gör Apple något rätt för att marknadsföra sina produkter till kunder. Enligt tidningen Forbes är Apple en så stor marknadsförare att de vann CMO Survey Award for Marketing Excellence och har varit medvinnare i 5 år i rad. De ursprungliga tre faktorerna är Empathy, Focus och Impute och beaktas vid implementering av nuvarande marknadsmetoder. Apple tros ha högklassiga varor och tekniker att matcha, uppsats om socialt ansvar. Deras anställda är mycket kunniga och angelägna om att hjälpa till att ge sina kunder den bästa möjliga upplevelsen. Det kommer att ta vilket företag som helst ett mycket bra avstånd eftersom kundnöjdhet och expertis är viktig för framgången för alla företag.


På pappret ser Apple bra ut, men för att förbättra sin aggressiva fördel på världsmarknaden måste ett par rekommendationer göras. Apples logotyp är bland de mest erkända, respekterade och pålitliga namnen i världen idag. Apple har redan etablerat aggressiva fördelar på världsmarknaden kring att skapa en förstklassig, liten och revolutionerande produktlinje, uppsats om socialt ansvar. Jag känner verkligen att de vill fortsätta lägga tid och resurser på att dra nytta av fördelarna och öka populariteten för Apple-modellen. Det verkar gå bra för Apple, men för att uppnå en pågående aggressiv fördel kräver fast övervakning av organisationens konkurrensbild.


Leverantörsansvarsstandarder. China Labour Watch, uppsats om socialt ansvar. Christine Moorman, Forbes. Varför är Apple en stor marknadsförare. Connie Guglielmo, Forbes. Dunstan Pria, Fox. Fair Labour Association. Scott Nova, Isaac Shapiro, uppsats om socialt ansvar, EPI. Polishing Apple Fair Labor Association ger Foxconn och Apple onödig kredit för framsteg i arbetsrättsliga frågor. äpplen etik ansvar socialt. Gratis uppsatser Uppsatsämnen Sök Sök efter: Sök. Du är här: Hem Gratis uppsats Äpplens etik och socialt ansvar. Mer gratis uppsats: Adidas: Etik och socialt ansvar Affärsetik och företagens sociala ansvar Apple Corporation: Etiskt och socialt ansvar Apple Corporation: Etiskt och socialt ansvar Kritisk analys av marknadsföringsetik - företagens sociala ansvar Företagsansvar och marknadsföringsstrategier Etik och företagsansvar i Arbetsplatsen och världen Företagsansvar och marknadsföringsstrategier Etik och företagsansvar på arbetsplatsen och i världen Etik för redovisning och finans: Förtroende, ansvar och kontroll Socialt ansvar Företagsansvar och marknadsföringsstrategier Ansvarsprojektet: Etikspel Dilemman Företagens sociala ansvar.


Kom ihåg att ändra denna Hem Kontakta oss GDPR Sekretesspolicy. Stäng Gratis uppsatser Uppsatsämnen Senaste sökning efter: Sök.





att döda en mockingbird symbolism essä



Socialt ansvar är en modern filosofi som säger att alla individer och organisationer är skyldiga att hjälpa samhället i stort. Detta är vanligtvis en aktiv insats som involverar att agera mot en social fråga eller förhindra att begå skadliga handlingar för miljön. Många företag och individer engagerar sig i socialt ansvar på grund av dess fördelar för deras omedelbara samhälle samt deras verksamhet och lönsamhet. Det är ett pågående ämne i samhället med många frågor tillgängliga för diskussion. Socialt ansvar är ett idealiskt ämne för debatt; det har varit blandade resultat för företag och individer som har drivit socialt ansvar. Det är också frågan om socialt ansvar ska motiveras av en upplevd nytta.


Denna typ av uppsats bygger på filosofiska teorier om nödvändigheten av socialt ansvar uppbackade med fakta om tidigare insatser för socialt ansvar. Till exempel kan en uppsats handla om hur att ge stöd till katastrofoffer avsevärt kan öka en enhets professionella image. Socialt ansvar är ett brett ämnesområde; det finns många faktorer att analysera för att avgöra vilken blandning av faktorer som har störst chans att lyckas med socialt ansvarstagande. Pappersämnet matchas med författarens specialiseringsområde. Du kommunicerar med skribenten och känner till uppsatsens framsteg. Kunden kan be skribenten om utkast till uppsatsen.


Kunden kan ladda upp extra material och inkludera ytterligare instruktioner från föreläsaren. Tidningen laddas upp till ditt personliga konto och skickas till din e-post. Du får även en plagiatrapport bifogad till ditt papper. Våra uppsatsförfattare är utexaminerade med diplom, kandidatexamen, magister, Ph. Minimikravet för att vara en uppsatsförfattare med vår uppsatsskrivartjänst är att ha ett högskolediplom. När vi tilldelar din beställning matchar vi pappersämnet med skribentens specialiseringsområde. Se till att du inkluderar allt användbart material så att våra akademiska skribenter kan leverera den perfekta uppsatsen. Det kommer också att hjälpa till att eliminera onödiga ändringar.


Fortsätt med att betala för uppsatsen så att den kan tilldelas en av våra sakkunniga akademiska skribenter. Ta emot ett papper. Tidningen skickas till din e-post och laddas upp till ditt personliga konto. GÖR DENNA BESTÄLLNING ELLER EN LIKNANDE BESTÄLLNING MED ESSAY BLENDER IDAG OCH FÅ EN FANTASTISK RABATT. DIN SKRIVARE ARBETAR MED DINA ANPASSADE PAPPER. Navigation Huvudmeny Hem Våra tjänster Våra skribenter Våra garantier Prover Recensioner Beställ. Använd inte plagierade källor. Sniderman, S. Washington Post. CSR Corporate Social Responsibility Corporate Social Responsibility CSR har nyligen nått en aldrig tidigare skådad framträdande nivå med uppkomsten av globala protester som till stor del verkar drivas av oro över sociala frågor som jämlikhet såväl som miljöfrågor som reglering av växthusgaser. gasutsläpp.


Även om demonstranterna ockuperar olika delar av världen för en uppsjö av blandade motiv, är det rimligt att spekulera i att mycket av dessa individuella motiv är förkroppsligade i konceptet CSR. Begreppet CSR täcker mycket mark men det finns två kärnprinciper som står för det mesta av kommentaren. Det första konceptet som ingår i begreppet CSR handlar om hur människor behandlas. Under klassiska modeller skulle detta endast omfatta investerare, kunder och interna anställda.


Men CSR-metoden inkluderar alla intressenter lokalt, regionalt eller till och med... Verk som citeras Drucker, P. Friedman, M. Hui, L. Peloza, J. Och jag. Etik, värderingar, socialt ansvar Bailout av banksektorn i USA Etisk efterlevnad av banksektorn Det är ganska vanligt i amerikansk historia att regeringen kommer för att rädda företag och organisationer i tider av finanskris. General Motors förvärv var ett sådant exempel där att rädda GM innebar att rädda nationen. När regeringen vidtar åtgärder för välfärden för någon del av ekonomin, blir det sedan organisationernas ansvar att de följer socialt ansvar och etiska standarder så att de ska svara på dess sociala karaktär och använda de fördelar som regeringen tillhandahåller på ärligt sätt. mode.


Den senaste räddningsaktionen för banksektorn av U. regeringen, och förskingringen och missbruket av dessa medel, har väckt ett stort frågetecken på bankens efterlevnad av etiska standarder. USA:s regering har en lång historia av att rädda sina finansiella institutioner. Några av…. Referenser Amadeo, K. Exakt vad var bankräddningsräkningen? htm Applebaum, B. Finansiell räddning I. Säger att banker har tratt TARP-stöd till olika utgifter, The Washington Post, hämtat från. Apples nuvarande ståndpunkt om dess etiska och sociala ansvar. Företag söker i allt högre grad en vision för att upprätthålla socialt ansvar vid sidan av en vision i affärer.


Det finns också krav på större ansvarighet och transparens i företagsåtgärder från organiserade konsumenter, statliga representanter och gräsrörelser Garsten, Många företag strävar efter att engagera sig i företagsmedborgarskap och att vara socialt ansvariga genom att följa sociala ansvarsstandarder och frivilliga uppförandekoder. Denna uppsats strävar efter att undersöka Apples nuvarande ståndpunkt om det sociala och etiska ansvaret och att avgöra om det har uppfyllt ansvaret. Studien avgör också vilken inverkan som orsakas av brott mot etik och socialt ansvar bland Apples leverantörer. Nuvarande ståndpunkt om företagets etiska och sociala ansvar Företagens sociala ansvar består av åtgärder som inte krävs enligt lagen, men som sträcker sig utöver företagens transaktionsintressen och ytterligare sociala fördelar.


CS används ofta för att... Referenser Creel, T. Miljörapporteringsmetoder i det största U. Management Accounting Quarterly 12 10 : Garsten, C. Den kosmopolitiska organisationen -- en uppsats om företagens ansvarsskyldighet. Global Networks 3 3 -- Kenney, M. Hur riskkapital blev en del av USA. Nationellt system för innovation. Industrial and Corporate Change, 20 6 : -- Northrop, E. Noggrannheten, marknadsetiken och den individuella moralen kring antagandet om vinstmaximering. American Economist, vol. Balanserad affärsetik Etik och socialt ansvar i strategisk planering Affärsetik kan vara mycket lättare att förstå i den akademiska hypotetiska världen än att tillämpa på uppdrag av företagsorganisationer i affärsvärlden.


Det är särskilt sant när att göra det ökända "rätt sak" medför betydande ekonomiska kostnader för organisationen. Å ena sidan är aktieägarnas och andra intressenters behov och agendor i organisationens verksamhet bland de viktigaste övervägandena vid affärsplanering. Å andra sidan kommer vissa av de beslut som ligger i aktieägarnas och andra intressenters intressen i organisationens verksamhet nödvändigtvis på bekostnad eller med stor risk i andra avseenden för andra enheter. Strategiska planerare har förtroende- och due diligence- och andra ansvarsområden för att maximera vinsten och gynna organisationen på andra sätt. Samtidigt har dessa skyldigheter ofta... Referenser Foley, V.


På samma sätt har offentliga riktlinjer som sträcker sig från immigration till kriget mot droger och avinstitutionalisering av personer med psykisk ohälsa också en betydande inverkan på lokala korrigeringar Stinchcomb och McCampbell. Nyckeln till att driva en framgångsrik kriminalvårdsinstitution är att bygga en organisation som är kapabel att bra strategiutförande. Dessa typer av anläggningar har ett socialt ansvar inte bara för fångarna som de hyser utan också för samhället där de befinner sig. De sätt som de kan göra detta på är att se till att de anställda inom anläggningen är beredda att ta itu med de saker som kommer att pågå innanför anläggningens väggar. Det övergripande målet för en kriminalvårdsanstalt är att rehabilitera intagna till socialt ansvarsfulla medborgare som kan återföras till samhället för att bli produktiva medlemmar.


Förekomsten av fängelse kan förändra livet för dem... Referenser Corporate Social Responsibility. Prison Enterprise Financial Management Innovation i samband med Kinas fängelsesystemreform. Hämtad 28 juli , från webbplatsen:. Dessutom har det observerats att närhelst företag implementerar strategier för CS, gör de detta inte av individuella val och önskemål, utan som ett resultat av påtvingad lagstiftning. Sådana regler, eftersom de ofta gäller alla företag, är inte mottagliga för lätt undandragande genom val av form. Som ett resultat finner de som ansvarar för att styra ett företag att deras beslutsträd är avsevärt trimmat och att deras utrymme för skönsmässig bedömning avsevärt försvagats av tvingande lagregler som antagits i namnet att skydda intressenterna" Winkler, med andra ord, den moderna utvecklingen av företagens sociala ansvar "varning mot en brådska att förklara aktieägarnas ultimata triumf" Winkler, Som ett direkt resultat av denna förändrade lagstiftning har fler företag påbörjat program för företagens sociala ansvar.


Referenser: Akerström, a. praktik i rörelsen för företagens sociala ansvar, Journal of Corporation Law, Vol. Denna typ av konkurrens kan visa sig vara mer effektiv än statliga regleringar eftersom företag är ovilliga att följa regeringsmandat. Metod: Sekundär forskning har använts som huvudverktyg. Viktiga tidskriftsartiklar, fallstudier och analyser har inkluderats för att förstå begreppet CS och dess användning för att få konkurrensfördelar. Enligt denna övertygelse strävar företag efter att maximera sina vinster genom att investera i en hälsosam miljö och andra allmännyttiga projekt. De företag som framgångsrikt har uppnått den prestigefyllda bilden av att vara socialt ansvariga följer denna ideologi.


Dessa företag väljer att vara mer socialt medvetna inte på grund av någon verklig avsikt att skapa ett hälsosammare samhälle utan för att deras handlingar verkar påverka köparnas beteende på ett positivt sätt. Företag utvecklar därför snabbt seriösa CS-policyer med exklusiva avdelningar som hanterar detta. Referenser Miller, H. Det goda sällskapet. Braungart, M; McDonough, W. Cradle to Cradle. New York: North Point Press, Aaronson, S; Reeves, J. Företagsansvar i den globala byn: den offentliga politikens roll. Washington, DC: National Policy Association, Corporate Social sponsibility Jag bifogar uppdragspapper skriva uppsats CS. Med tanke på den ökade internationella verksamheten och globaliseringen ökar pressen för företag att agera etiskt.


Företag tvingas utveckla standarder, policyer och beteenden som ett bevis på att de är känsliga för intressenternas oro. Policybeteenden och standarder är vad en europeisk kommission kallade företagens sociala ansvar. Kommissionen definierade företagens sociala ansvar CS som "ett koncept varigenom företag integrerar sociala och miljömässiga aspekter i sin affärsverksamhet och i sin interaktion med sina intressenter på frivillig basis" kommissionen, som kompletterar denna definition, McWilliams och Siegel. Sammansättning Företagens sociala ansvar Företagens sociala ansvar innebär att ta fram lösningar som är specifika för ett samhälle.


Bolaget är dock inte våldsamt åtalat för en... Referenser Balmer, John M. An International Journal,, 4, Balmer, J. Corporate Identity, Corporate Branding och corporate marketing European Journal of Marketing 34 4 , Buckley, P. Globalisering, ekonomisk geografi och multinationella företags strategi. Journal of International Business Studies, 35 2 , Commission, E. Främja ett europeiskt ramverk för företagens sociala ansvar. AES Vision Socialt ansvar AES vision socialt ansvar Socialt ansvar är en av företagens värderingar hos AES andra är roligt, rättvisa och integritet.


Grundarna av företaget oger Sant och Dennis W. Bakke var inriktade på att tillhandahålla ren, säker och pålitlig el även om det innebar att vinster offrades. Det identifierades att AES bidrog till den globala uppvärmningen genom att släppa ut CO2 från fossildrivna växter och därför vidtogs åtgärder för att mildra denna påverkan genom investeringar i kontrollteknik och finansieringsprojekt som t.ex. plantering av träd. Men på senare tid har AES tvingats ompröva sin strategi för socialt ansvar. Med expansionen av verksamheten i utvecklingsländer i 's upptäckte företaget att även om global uppvärmning är en viktig fråga finns det frågor av mycket större betydelse som kräver omedelbar uppmärksamhet som tillhandahållande av utbildning av hög kvalitet, hunger, fattigdom,...


Referenser: "En kraftproducent är inriktad på att ge makt till sitt folk," Wall Street Journal, 3 juli, s. sid 4 AES Social Responsibility, Sharon Belanger, The AES Corporation, 20 oktober, sid 1 Dennis W. Allmänhet Företagens sociala ansvar Termen "Corporate Social sponsibility" syftar på det sociala ansvar som ett företag måste respektera gentemot allmänheten, särskilt de människor som har direkt kontakt med och därför direkt påverkas av företagets policyer och handlingar. Känslan av att multinationella företags sociala ansvar inte är av sådan standard som skulle tillfredsställa allmänheten har lett till omfattande protester och demonstrationer mot dessa företag vid nästan varje frihandelsmöte på regionala och nationella såväl som multi- nationella nivåer.


Protesterna är också generellt mot globaliseringen i världen. Nästan alla stora multinationella företag saknar sitt ansvar gentemot allmänheten. Det räcker inte alls för ett företag att tillfredsställa sina aktieägare och investerare och anställda och den gemenskap i vilken de verkar; i själva verket förväntas dessa företag vara medvetna om och ta en... Referenser till VD:s meddelande" HPs standarder för affärsuppförande. Åtkom den 7 september, Corporate Social Responsibility" Åtkom den 7 september, Danng, Lyng. Båda förslagen ändrades följaktligen och accepterades så småningom av SEC. Revisionskommittén ser till att böckerna inte kokas och att aktieägarna är ordentligt informerade om företagets ekonomiska ställning.


Karakteristiskt är att revisionskommittén förespråkar CPA-företaget som ska granska företagets böcker, utvärdera verksamheten hos företagets oberoende revisorer och internrevisorer och granska företagets interna kontrollsystem och dess krav och praxis för redovisning och finansiell rapportering. Ersättningskommittén gör vanligtvis följande: 1 rekommenderar val av VD, 2 granskar och godkänner utnämningen av tjänstemän som rapporterar direkt till VD, 3 granskar och godkänner ersättningen till VD och de chefer som rapporterar till VD, och 4 administrerar aktieersättningen och andra incitamentsplaner. Den föreslagna kommittén upprättar erfarenhet för potentiella styrelseledamöter Lunnie, ; sid.


Det ställer också upp en lista över kandidater... Roy, i dessa fall är andra som arbetar inom dessa områden de enda som har förmågan att utföra kvalitetskontroll för att verifiera fall av möjliga bedrägerier. Kvalificerade läkare kan analysera andra läkares arbete för att intyga deras medicinska felbehandling. En ärlig advokat som hanterar relaterade frågor kan förstå hur en medadvokat kunde ha använt bedrägliga metoder för att lura en klient på hans pengar. Skickliga föreläsare kan föregå med goda exempel för studenter för att få fram andras inkompetens. På chefsnivå är välkvalificerade yrkesverksamma de enda som är smarta nog att ta reda på vad som kläckts av högre chefer för att använda aktieägarpengarna för personliga behov.


Bedrägerier inom den politiska sektorn kan bara utmanas av motsatta politiska partier eller mäktiga enheter som domstolen. Media är mycket potent i detta avseende eftersom de presenterar felbehandlingar framför... Bibliografi Beskrivning av företagsstyrning [online] Tillgänglig på: [Tillgänglig 11 augusti ] Corporate Social Responsibility CSR [online] Tillgänglig på: [Tillgänglig 11 augusti ] Blundell M. Statliga CS-policyer hjälper inte bara konsumenter eller organisationer, de hjälper både konsumenten och organisationen The Impact of Government Egulations on Corporate Social sponsibility - How Government Policies Shape CS, Det sägs ofta att internationella miljölagar inte skiljer sig från varandra.


Europeiska miljölagstiftning är mycket lika de amerikanska. miljölagar. United States Environmental Protection Agency har skapat en databas som innehåller alla förorenade marker i USA. Denna databas inkluderar befintliga och tidigare förorenade marker. Europeiska unionen, särskilt Frankrike, har också infört databaser för att spåra befintliga och tidigare förorenade mark i Frankrike. Dessa ansträngningar är till för att skydda allmänheten från att komma i kontakt med förorenade marker. Internationell statlig miljöpolitik skiljer sig inte från varandra i det faktum att de alla försöker skydda allmänheten och organisationerna.


Referenser Emani, Gazelle. BP Oil Spill: 7 hemligheter som BP inte vill att du ska veta. html Freeland, Chrystia. Vad är BP:s sociala ansvar? Hämtad 19 juli, , från The. Sedan denna studie publicerades har bidragen stadigt ökat, vilket gör CS till en integrerad del av alla större företag idag. En rapport från Price Water Cooper House i visar att CS-initiativ och rapportering har ökat trots den sviktande ekonomin och detta pekar på en positiv förändring i tänkesättet hos företagsledningen. Regeringens minskade roll i näringslivet kommer bara att ytterligare öka denna trend eftersom företag känner att de har en skyldighet gentemot samhället i stort och de vill göra detta land till en bättre plats att leva på.


Allt detta görs av deras eget intresse och initiativ snarare än någon kraft från någon extern institution. Många företag förstår också betydelsen... Referenser Associated Press. Statliga och lokala budgetnedskärningar bromsar USA. Fox news. Politiska förhållanden. Landrecension i USA. Kotler, Philip; Lee, Nancy. Corporate Social Responsibility: Att göra det bästa för ditt företag och din sak. New York: John Wiley and Sons. BSD Global. Internationella institutet för hållbar utveckling. aspx [Ått 27 mars ].


Pizza Hut har också lyckats öppna franchisebutiker över hela Irak och de kan också utgöra allvarlig konkurrens. Men det finns också chansen att den irakiska konsumenten inte kommer att göra någon större skillnad mellan de amerikanska snabbmatsbutikerna, utan kommer att jämföra dem med de lokala matleverantörerna på gatan. Detta skulle också skapa allvarlig konkurrens. McDonald's socialt ansvar McDonald's företagswebbplats presenterar användaren med en mängd olika rapporter om deras implementerade metoder för socialt ansvar. Dessa inkluderar anställningspraxis, relationer med leverantörerna, djur- och miljöskydd, företagspresentationer eller utbildningsprogram och stipendier samt främjandet av en hälsosam livsstil eller det kontinuerliga stödet som erbjuds till utvecklingen av de samhällen där McDonald's är verksamt.


Det primära syftet med dessa program är att hjälpa företaget att bättre anpassa sig och fungera i enlighet med de förändringar som påverkar mikro- och makro... Referenser Docena, H. ights vs. Socialt ansvar social konflikt Själva verksamhetens natur innebär att individen har rätt att driva ett företag för att generera som vinst. Denna aspekt är anpassad till det demokratiska idealet om personlig och individuell frihet. Tyngdpunkten i näringslivet ligger därför på individuell motivation och friheten att nå framgång inom just det affärsområdet. Men modern affärsetik kräver också ett visst socialt ansvar från individens sida. Detta innebär att individen i strävan efter sina rättigheter inte ska kränka eller kränka rättigheterna i samhället eller det samhälle där han eller hon verkar och driver ett företag.


Individuella rättigheter avser varje individs frihet att eftersträva liv och mål utan inblandning från andra individer eller regeringen. Exempel på individuella rättigheter inkluderar rätten till liv, frihet och strävan efter lycka... Referenser Barnea A. Och Amir R. Företagens sociala ansvar som en konflikt mellan aktieägare. pdf Bennet J. Multinationella företag, socialt ansvar och konflikt. Journal of International Affairs, 55 2. Organisation Corporate Social sponsibility CS hänvisar till relationen mellan ett företag och samhället och hur kan båda gynnas ömsesidigt genom ett gemensamt partnerskap. Caroll föreslår fyra olika aspekter för att vara en del av CS och de är ekonomiska, juridiska, etiska och filantropiska. Den ekonomiska aspekten är den grund som verksamheten bygger på medan det juridiska ansvaret är kodat i lag.


Etiska ansvar inkluderar att göra det som är rätt och rättvist och framför allt, filantropiskt ansvar inkluderar att vara en god företagsmedborgare och göra något bra för samhället och miljön som har fostrat verksamheten. I denna diskussion analyseras CS-aktiviteterna för två företag inom samma sektor. En noggrann analys visar... Referenser Brown, D. Dillard och R. Caroll, Archie. Pyramiden för företagens sociala ansvar: mot den moraliska ledningen av organisatoriska intressenter. Affärshorisonter. pdf Shoebridge, Neil. En tyst öl. Antonia Magee. Anställda som välgörare för företagsfilantropi Företagens sociala ansvar The Case for Employees as Benefactors of Corporate Philanthropy Case for Employees as Benefactors of Corporate Philanthropy En omröstning i United Auto Workers fackföreningsorganisation kom nyligen till nyheterna, delvis för att omröstningen ägde rum i United South Stater där konservativa statliga lagstiftare historiskt har behandlat organiserat arbete med fientlighet, men det som verkade vara mest nyhetsvärde med denna händelse var att företaget, Volkswagen, beslutade att inta en neutral ställning Paresh. Omröstningen ägde rum förra veckan och arbetare på Chattanooga, Tennessee-fabriken beslutade att avvisa fackligt medlemskap med knapp marginal.


De nationella nyhetsmedierna noterade också när flera konservativa Tennessee-politiker förblev trogna sin antifackliga ideologi genom att hota att avsluta subventionerna för Volkswagen och att driva produktionen av ett nytt fordon till Mexiko. Experter inom arbetsrätt ansåg att dessa hot var tvångsmässiga... Referenser " Rapport om företagsansvar. Hämtad 22 feb. Barnett, M. Intressenternas inflytandekapacitet och variationen i ekonomisk avkastning till företagens sociala ansvar. Academy of Management Review, 32 3 , Dennis, W. Löner, sjukförsäkring och pensionsplaner: Förhållandet mellan anställdas ersättning och inkomster för småföretagare.


Small Business Economics, 15 4 , Fassin, Y. Småföretagares ägares uppfattningar om affärsetik och CSR-relaterade koncept. Journal of Business Ethics, 98, Interaktiva sociala mediers roll i kommunikation om företagens sociala ansvar 1. Sammanfattning En av de viktigaste nya marknadsföringsplattformarna som har dykt upp de senaste åren har varit sociala medier i allmänhet och på senare tid interaktiva sociala medier. Den övergripande inriktningen för den föreslagna studien rör rollen av interaktiva sociala medier i företagens sociala ansvarskommunikation CSR. Detta specifika fokus har fått ny betydelse och relevans eftersom ett växande antal... Islamisk ekonomi utökar dessa till grunderna för investeringar för att skapa nya företag, vilket är en annan aspekt av islamisk redovisning som specifikt har fokuserats på ur ett ekonomiskt tillväxtperspektiv Choudhury, , eferences Guido Berens, Cees BM van iel, Johan van ekom.


Avvägningen mellan CS-kvalitet: När kan företagens sociala ansvar och företagsförmåga kompensera varandra? Journal of Business Ethics 74, nr. com Åtkomst 24 januari, Masudul Alam Choudhury islamiskt riskkapital - en kritisk granskning. Journal of Economic Studies 28, nr. com Besökt 12 januari, Islamic macroeconomics? International Journal of Social Economics 33, nr. com Åtkomst 14 januari, Marios Katsioloudes, Tor Brodtkorb. Corporate Social sponsibility: En utforskande studie i Förenade Arabemiraten. Advanced Management Journal 72, nr. com Åtkomst... Referenser Guido Berens, Cees BM van Riel, Johan van Rekom. Avvägningen mellan CSR och kvalitet: När kan företagens sociala ansvar och företagsförmåga kompensera varandra? Denna strategi var framgångsrik under en tid, men när WorldCom försökte förvärva MCI ett företag med två gånger större intäkter än WorldCom, avslutades uppköpen på grund av invändningar från antitrust och andra intressenter.


WorldComs strategi var att visa intäkter och vinster i en extremt positiv korg; för vilka företaget var tvunget att göra falska felaktigheter i sina bokföring. Jag tror att det var WorldComs sociala och etiska ansvar att undvika feltolkningar i sina finansiella rapporter och att visa en tydlig bild av företaget för dess intressenter. Denna strategi resulterade i expansion av WorldCom genom förvärv och expansionen blev så enorm att ledningen för WorldCom inte kunde hantera verksamheten. Allt detta var frukterna av strategier implementerade av Ebber bara för att visa en mycket sund och positiv bild... Referenser Besser, T.


Och Miller, N. Är det goda företaget död? Journal of Socio-Economics, 30 3. Crawford, K. Ex-WorldCom-vd:n Ebbers skyldig: riskerar upp till 85 års fängelse efter att ha dömts på alla nio punkter för bokföringsbedrägeri. Goda avsikters misslyckande: WorldCom-bedrägeriet och kollapsen av amerikansk telekommunikation efter avreglering. Yale Journal on Regulation, 20 2 , Corporate Social sponsibility Syftet med denna fallstudie är en nära sammanfattning av Enron-fallet och dess inverkan på både konsumenter och företags affärspraxis. Före dess kollaps hade Enron utsetts till ett av USA:s 10 bästa beundrade företag, och dess styrelser "hyllades som en av U.S.A. Enron kollapsade dock och gick i konkurs, en process som "upprörde och påverkade intressenter oerhört och resulterade i många kongressutredningar" eed, "implosionen" av företaget "anledde förödelse för redovisning som inget annat fall i amerikansk historia; systemets kollaps ifrågasatte lämpligheten av U.


avslöjandepraxis och integriteten hos oberoende revisionsprocesser" Thomas, Översikt över ärendet I oktober meddelade Enrons chefer att de tog... Referenser: Berlau, John; Spunnen, Brandon. Höggång i kurser i affärsetik är sannolikt i kölvattnet av Enron-skandalen, men kritiker säger att dessa klasser måste fokusera på moral snarare än politiskt korrigerad. htm Hoops, J. Etik och socialt ansvar General Motors General Motors allmänt känd som GM är en amerikansk multinationell biltillverkare. Det är världens största företag inom fordonsindustrin med avseende på enhetsförsäljning.


GM har sitt huvudkontor i Michigan, USA och verkar med helägda dotterbolag samt joint ventures i världens länder. Tillverkningsenheterna drivs i 31 länder. Det sysselsätter mer än , människor som arbetar inom dess olika verksamhetsområden i alla sex verksamhetsregioner i världen.

No comments:

Post a Comment