Friday, January 14, 2022

Tämning av shrew uppsats

Tämning av shrew uppsats



Han gör detta genom att använda en mängd olika tekniker som förklädnad. En försäljares död Othello Taming of the Shrew The Taming of the Shrew. Alla egenskaper Katerina en gång hade. Man bara så råkar göras i och den tämja shrew-uppsatsen i Christopher ser på samma sätt förbi sin etablerade roll som en berusad dåre och börjar förvandlas till en omtänksam, ansedd medlem av samhället. Kate börjar visa tecken på förnedring. Tyvärr, vi arbetar fortfarande med den här funktionen.





William Shakespeare



Hem — Essäprover — Litteratur — Pjäser — The Taming of the Shrew. Katherine, tämja shrew-uppsatsen, Petruchio, Bianca, Baptista, Lucentio, Gremio och Hortensio, Gremio och Hortensio, Grumio, Biondello, Christopher Sly. Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Essäer om The Taming of the Shrew. Uppsatsexempel. tillämpa filter avbryt. Kvinnor och makt i Shakespeareskt drama Tämning av snärmens ord 4 sidor. Drama Taming of the Shrew The Taming of the Shrew William Shakespeare. Genom sina erfarenheter på Padua, interaktioner och äktenskap med Katherina, och slutsatsen The Taming of The Shrew. Den här berättelsen om Petruchio och Kate are the Deception är ett framträdande tematiskt bekymmer i pjäsen, eftersom en mängd karaktärer antar förklädnader, bara för att avslöja sina sanna personligheter.


Bianca döljer Taming of the Shrew The Taming of the Shrew. Medan pjäsen ger en något lättsam kommentar om äktenskap och de förmodade rollerna som män och hustrur, tämja shrew-uppsatsen, Katherines lättsamhet, bättre. Det sena sextonde århundradet var hårt mot avvikare av social roll och ställning, och straffet med att ha ett samband med En närmare läsning och en analys av de metoder som Petruchio använde för att tämja hans tämja shrew-uppsatsen, dock ge The Taming tämja shrew-uppsatsen Shrew ger återspeglingen av äktenskapet i Shakespeares samhälle. Idéer om patriarkat, kvinnlig domesticering och underkastelse, ekonomiskt intresse, tämja shrew-uppsatsen, och användandet av buller och kärlek förenas alla i pjäsens handling enligt de roller som shrewn, I sitt berömda tal i slutet av The Taming of the Shrew förkunnar den tidigare snåla Kate: Din man är din herre, din liv, din vårdare, ditt huvud, din suverän, en som bryr sig om dig, Och för ditt underhåll förpliktar sin kropp till smärtsamt I The Taming of the Shrew Shakespeare lyfter fram och undersöker frågor om könsrelationer och ojämlikhet i den elisabetanska eran.


Ämnet genus fungerar som en central idé i verket och tolkningen kan variera från läsare till läsare. Tämjandet av snäppen William Shakespeare. Taming of the Shrew och 10 Thing I Hate About You är två väldigt lika filmer. Den ena råkar vara gjord in och den andra i Karaktärerna i 10 saker sätts i ett antal oskiljaktiga situationer till dessa Drama Movie Analysis Taming of The Shrew The Taming of The Shrew. Shakespeare presenterar Death of a Salesman Othello Taming of the Shrew The Taming of the Shrew. I fall av manlig vänskap finns det ett vanligt mönster att se vänskap utvecklas genom relationer mellan herre och tjänare, vilket underlättar och As You Like It Taming of the Shrew The Taming of the Shrew. Tämning av shrew uppsats det okända syftet bakom en induktion, som inte ens de mest erfarna läsarna har misslyckats med att förklara, har äntligen kommit fram.


Christopher Sly, huvudpersonen i den korta induktionen av The Taming of the Shrew av William Shakespeare, tämja shrew-uppsatsen, fungerar som en berusad pyssling I den här pjäsen är kläder ett av de mest betydelsefulla delarna som har illustrerats upprepade gånger. Känner mig stressad över din uppsats? Från 3 timmars leverans. A Streetcar Named Desire Essäer Pygmalion Essäer Willy Loman Essäer Rosencrantz och Guildenstern Are Dead Essäer Children of a Lesser God Uppsatser George Orwell Uppsatser Poesi Uppsatser Ralph Waldo Emerson Uppsatser Satiruppsatser To Kill tämja shrew-uppsatsen Mockingbird-essäer. Filtrera Valda filter.


Teman Kvinna Kärlek Äktenskap William Shakespeare The Play Wife Husband. Topp 10 liknande ämnen Ett russin i solen Hamlet Macbeth Othello Romeo och Julia Fences Everyman En inspektör kallar bagateller Mycket väsen för ingenting. Jag förstår. Har inte hittat rätt uppsats? Få en expert att skriva det du behöver! Få ditt papper nu. Professionella skribenter och forskare. Källor och citat tillhandahålls.





uppsats om jordbävningar



Vad är betydelsen av detta avsnitt? Varför kan Shakespeare ha valt att ta med scenen i en pjäs som lika gärna skulle vara vettig utan den? Det korta utbytet mellan Petruchio och skräddaren i The Taming of the Shrew introducerar temat självuppfinnande, idén att människor kan dra sig ifrån de roller världen har tilldelat dem bara av vilja. För Petruchio driver det otillfredsställande mötet med skräddaren hem budskapet att människor inte behöver följa samhälleliga konventioner för att vara lyckliga och framgångsrika.


Inom några minuter föreställer han sig att han är en man värdig kvinnligt sällskap, som kan förstå teater och har rätt till en utbildning. Genom självuppfinnandets kraft kastar Christopher bort samhälleliga fördomar och upplever en komisk men gripande återfödelse. När vi först ser Katherine stämplas hon av alla hon möter mest oroande sin far, och därför beter hon sig på ett förutsägbart töntigt, avskyvärt sätt. I slutet av pjäsen har hon avstått från sina snåla vanor och uppmuntrat kvinnorna runt henne att efterlikna hennes nya uppsättning oklanderliga sätt. Återigen har en karaktär brutit sig loss från samhälleliga begränsningar och gjort om sig själv i sin egen bästa bild.


Christopher ser på samma sätt förbi sin etablerade roll som en berusad dåre och börjar förvandlas till en omtänksam, ansedd medlem av samhället. Med bilden av skräddaren visar Shakespeare att människor inte behöver ta på sig kostymerna och tala de linjer som deras samhällen väljer åt dem. Sök i alla SparkNotes-sökförslag Använd upp- och nedpilarna för att granska och gå in för att välja. No Fear Litteratur Översättningar Litteratur Studieguider Ordlista med litterära termer Hur man skriver litterär analys. Denna speciella era klassas som den elisabetanska eran.


Denna berömda pjäs har huvudsakligen varit baserad på uppvaktning och äktenskapets oro. Båda dessa egenskaper var djupt relevanta för samhället vid denna tid, i själva verket var detta ett samhälle som berörde äktenskap i allmänhet. Människor som lever i denna era gifte sig ofta för makt, mark eller pengar snarare än för kärlek. Äktenskapstvister blev mycket populära i litteraturen, eftersom denna era inte erbjöd några vägar ut ur ett olyckligt äktenskap. Dessa tiders lagar och praxis tillät inte heller kvinnor att få samma möjligheter som män. Kvinnor sades vara under sina mäns auktoritet och samhället skulle inte tillåta kvinnor att uppträda i pjäser. I själva verket, i denna era, spelade män ut alla manliga och kvinnliga roller. Katherina har visat denna idé i pjäsen.


Kvinnor förväntades agera på ett speciellt sätt, och varje kvinna med ett avsiktligt temperament eller som utmanade mäns auktoritet klassificerades som en smus. Shakespeare har använt idén om bedrägeri i sin pjäs för att spegla åsikterna i detta samhälle. Denna idé om bedrägeri har främjats med användning av förklädnad. Shakespeare tar fram detta bedrägeri i sin pjäs genom karaktärerna. Han gör detta genom att använda en mängd olika tekniker som förklädnad. Genom hela pjäsen köps den här huvudidén om bedrägeri och förklädnad skickligt ut genom 3 tomter. De inkluderar den inledande handlingen av Christopher Sly, huvudintrigen av Petruchio och Kate och underhandlingen av Bianca och hennes friare. Den första berättelsen om bedrägeri som finns i pjäsen gäller Christopher Sly. Sly har slagits medvetslös till följd av att ha konsumerat för mycket alkohol.


Det är vid denna tidpunkt som en herre upptäcker Sly, och han bestämmer sig för att det skulle vara väldigt underhållande för honom att spela den berusade tiggaren ett spratt. Sly är först förvirrad över vad som händer, men förblir säker på sig själv och insisterar på att han inte är en herre. Det är vid denna tidpunkt som Sly omedelbart vänder på sig själv. Och har jag en sådan dam? Hans tal är också förtäckt. Sly går från att tala i prosa till att tala på vers. Detta är väldigt humoristiskt eftersom vers vanligtvis är reserverad för dem i samhällets högre klass. Sly använder denna teknik för att få sig själv att framstå som fulländad och rik. Sly är inte den enda som tillämpar bedrägeri i inledningen. Herren och hans tjänare har också lurat Sly genom att använda förklädnad. Herren har gjort detta genom att tvinga Sly att leva ett liv där han är en adelsman, med all lyx inkluderad.


Så fort Sly vaknade började de fylla hans huvud med nonsens och insistera på att han var en rik adelsman. Sly erbjöds den finaste maten och de finaste kläderna för att främja detta bedrägeri och få honom att verkligen tro att han är en rik Herre. Underhandlingen i pjäsen involverar Bianca och hennes friare. Denna lek inom en pjäs äger rum i Padua, Italien. Lucentio, en ung herre från Verona anländer åtföljd av sin friare när han lägger märke till Baptista Minola och hans två unga döttrar Bianca och hennes äldre syster Kate. Biancas friare Gremio och Hortensio följer med dem. Medan han står på gatan, hör Lucentio över Baptista säga att ingen kommer att gifta sig med Bianca, förrän Kate har hittat en friare.


Lucentio ska förklä sig till en lärare som heter Cambio medan Tranio låtsas vara Lucentio. Det är uppenbart att detta är ett element av bedrägeri. Lucentio och Tranio har medvetet maskerat sig för att lura Kate, Bianca, Baptista och de andra friarna. De har använt olika kläder för att åstadkomma detta. Det är här den tredje och huvudsakliga handlingen i pjäsen börjar. Petruchio, också från Verona, har anlänt till Padua av en enda anledning. Att hitta sig en hustru som gör en stor hemgift med. Han bryr sig inte om hon är en smus eller inte. Alla tre männen, Hortensio, Gremio och Lucentio som utger sig för att vara Tranio, går med på att hjälpa honom att få tillgång till den yngre dottern. Petruchio går direkt till Baptista är helt uppriktig med sina avsikter.


Petruchio är säker på att han kan göra det. När Petruchio och Kate träffas första gången flirtar de och turas om genom att verbalt utmana varandra. Kate fortsätter att agera slug och Petruchio hävdar att Kate är kär i honom. Förklädnaden och bedrägeriet faller djupare och djupare när handlingen fortsätter. Hela bröllopsfesten har samlats till evenemanget, förutom brudgummen. Kate börjar visa tecken på förnedring. När Petruchio så småningom bestämmer sig för att göra ett framträdande är både hans klädsel och beteende upprörande. Tidigare har han varit ärlig och uppriktig i sina handlingar. Han använder förklädnad för att betona det faktum att Kate är här för att gifta sig med honom, och inte hans kläder.


När bröllopsceremonin är klar kommer Petruchio inte att tillåta Kate att stanna på bröllopsfesten. Paret kommer trötta, smutsiga, kalla och hungriga. Petruchio frestar Kate med den finaste maten, men Petruchio är upprörd och hävdar att kvällsmaten är olämplig.

No comments:

Post a Comment