Friday, January 21, 2022

Hur man skriver en uppsats om en roman

Hur man skriver en uppsats om en roman



Söka efter:. Så vi bör helt enkelt dela upp varje sektion av ord i två underavdelningar av ord vardera. Den smidiga övergången från anspråk till anspråk gör det lättare för publiken att få ihop alla dina positioner. Som sådan måste du följa alla regler. Okej, bra jobbat med att välja dina element eller exempel på dem. Lita på våra tjänster och njut av bra betyg hädanefter.





Du kan också välja exempel på ett element



Att skriva en engagerande och stimulerande uppsats om en roman kan ytterligare utveckla din förståelse av texten - och få ett högt betyg också. Även om det finns ett stort antal sätt att konstruera en välutvecklad essä om en roman, fokusera på följande framträdande element för att säkerställa framgång. Avhandlingens uttalande är det centrala argumentet i din uppsats. Peka ut en speciell egenskap hos romanen som är öppen för tolkning och utveckla en position. Det måste vara insiktsfullt och ha ett tydligt motargument.


Avhandlingens uttalande är i allmänhet den sista meningen i det inledande stycket. Det bästa sättet att stödja ditt avhandlingsuttalande är att göra påståenden relevanta för ditt centrala argument i din uppsats. För att dina påståenden ska ha ett värde måste de motiveras med specifika exempel ur texten. Analysera, tolka och presentera specifika teman, karaktärsmotivationer, stigande handlingar och alla andra delar av romanen som du tror stöder ditt centrala argument. Ju starkare dina bevis är, desto lättare blir det att bevisa dina påståenden. Varje anspråk måste övergå smidigt till nästa.


Din uppsats är en singel, hur man skriver en uppsats om en roman, sammanhängande bit, och desto bättre kan dina påståenden och bevis bygga på varandra hur man skriver en uppsats om en roman starkare och mer övertygande blir din uppsats som helhet. Utan smidiga övergångar från anspråk till påstående och stycke till stycke kommer din läsare att ha svårt att sammanföra alla dina positioner. Detta kommer att hindra dem från att se att ditt centrala argument har rätt och värde. Jake Shore är en prisbelönt Brooklyn-baserad dramatiker, publicerad novellförfattare och professor vid Wagner College. Hans korta skönlitteratur har dykt upp i många publikationer inklusive Litro Magazine, en av Londons ledande litterära tidskrifter. Shore tog sin MFA i kreativt skrivande från Goddard College.


längd { detta. removeChild-källor[0] ; } annat { detta. querySelectorAll 'källa' ], argument[0]. Hur man skriver en uppsats om en roman. Referenser The University of North Carolina: The Writing Center: Litteratur Fiction Wenatchee Valley College: The Analysis Essay.





uppsats om respektlöshet



Innan du går vidare kan du ta dessa snabba tips som kan hjälpa dig i första hand. De inkluderar följande. Om du inte har fått en bok kan du välja en och bestämma dig för att skriva en uppsats om den. Det här borde vara en bok som är intressant för dig och i förlängningen för publiken. Kom dock ihåg att publiken kanske eller inte har läst boken. Som sådan bör du vara försiktig med detaljerna som du avslöjar här. Denna uppsats kommer sannolikt att ha ett förutbestämt antal ord. Som sådan bör du läsa boken med tanke på att du har en begränsning på antalet ord du kan skriva. Som sådan, var redo med en bra strategi som gör att du kan skriva en mycket kompetent uppsats om en bok.


Om du har turen att välja formatet själv, välj något som du känner till. Detta kommer att göra ditt arbete enkelt eftersom du kommer att ha kontroll över allt. Å andra sidan, om du har fått ett format att följa, se till att du bekantar dig med det innan du ens börjar skriva uppsatserna om bok. Det bästa sättet att fånga essensen av en bok när du vill veta hur man skriver en uppsats om en bok är att läsa verket. Du kan inte fånga bokens budskap med den första behandlingen; hov bra du är på det.


Du måste läsa arbetet separat, identifiera olika aspekter som gör att arbetet sticker ut eller misslyckas på ett eller annat sätt. Läsning är viktigt, och du bör investera tid i det. Detta är det enda sättet du kan skriva en utmärkt uppsats om en bok. Kom ihåg att detta är en akademisk uppgift. Som sådan måste du följa alla regler. Ett av de bästa sätten att göra dina uppsatser om bok fokuserade är att formulera ett mycket starkt avhandlingsuttalande. Detta examensarbete baseras på innehållet i boken.


Det är ditt ställningstagande till arbetet som du ska försvara genom de punkter du diskuterar. Ditt avhandlingsuttalande borde vara högst en enda mening eller två. Använd den för att pitcha din idé för publiken och använd så mycket bevis som möjligt. Det bästa sättet att försvara ditt avhandlingsuttalande är att välja minnesvärda direkta citat från boken för att stödja din ståndpunkt om arbetet. Din avhandling måste vara tillräckligt insiktsfull och måste ha ett mycket tydligt motargument. Till exempel, om du i boken tror att huvudpersonen lämnade sin älskare på grund av den tragiska uppväxten och inte på grund av otrohet och är säker på att detta argument kan stödja din uppsats, bör du nöja dig med din ståndpunkt om hattidén. I de flesta fall skrivs avhandlingsutlåtanden som de sista meningarna i inledningsstycket. Med ditt examensarbete intakt har du redan dina tankar organiserade.


Du har också ett mycket bra förhållningssätt som du ska tillämpa när du skriver uppsatser om en bok. Det är här du börjar kasta en skiftnyckel i arbetet. Ett av de bästa knepen för att veta hur man skriver en uppsats till en bok är att fånga publikens uppmärksamhet från början; din inledande mening borde vara tillräckligt slående för att få publiken att dregla efter mer. Det är här du ger bakgrunden till boken som vi som författare. Avsluta din inledning med ditt examensarbete. Detta kommer att fungera som en påminnelse till publiken om vad verket handlar om. Det är också ett övergångssätt att introducera publiken för den första ämnesmeningen du ska prata om i det första stycket av kroppen.


För att skriva utmärkta kroppsstycken till dina uppsatser om en bok måste du presentera alla dina argument. Dessa argument kan aldrig diskuteras i ett enda stycke. Du bör dela upp dem i punkter; gör dem sedan till ämnesmeningar, som var och en tar ett enda stycke. Arbetet är att säkerställa att ämnesmeningen som du formulerar relaterar till ditt examensarbete. Kom ihåg att allt du skriver här måste relatera till boken som du analyserar. Bevisen som du använder per stycke måste komma från boken. Detta kan vara direkta citat eller parafraser som är vederbörligen citerade. Relevansen av de poäng du gör beror på hur de ansluter till det centrala argumentet.


Som sådant är ett av sätten att veta hur man skriver en uppsats om en bok Det säkerställer att de bevis och information du använder är tillräckligt stark för att bevisa dina påståenden om boken, eftersom du försöker berätta för publiken om boken är värt det eller inte, du bör vara tillräckligt övertygande. Analysera, tolka och presentera specifika teman i boken. Det kan vara teman, karaktärsmotivation, stigande handlingar och alla andra delar av boken som du tror kommer att stödja det centrala temat i din uppsats. Detta bör hända för varje stycke du skriver. Om du har tre kroppsstycken, se till att de har tydliga bevis från boken som stöd, och överlägset borde de hjälpa dig att bevisa vad du vill att publiken ska veta.


Kom ihåg att du försöker ge en ärlig åsikt som är baserad på fakta, om än ur din synvinkel. Som sådan, arbeta hårt för att försvara det. Ett annat tips för att veta hur man skriver en uppsats om en bok är att du måste använda övergång. Detta förbättrar flödet av dina idéer. Publiken kan enkelt följa hur du organiserar dina tankar. Detta ökar inte bara läsbarheten av din uppsats utan positionerar dig också för att få ett bra betyg i slutändan. Och nu behöver du bara välja tre av de mest minnesvärda karaktärerna. Du kan göra detta med många av elementen i en roman. Du kan välja tre symboler, som en ros, en ring och en båt.


Dessa kan representera kärlek, äktenskap och avgång. För resten av den här handledningen valde jag att skriva om en roman av Fedor Dostoyevskiy, Bröderna Karamazov. Detta kommer att vara vårt exempel. Det är en av de största romanerna som någonsin skrivits. Jag tycker att ett av de enklaste sätten att göra detta är att välja ett element – ​​karaktärer – och tre exempel på det. Och hela uppsatsen kommer att handla om dessa tre karaktärer. Nu kan du fråga dig, om jag bara skriver om karaktärerna, skriver jag verkligen en uppsats om romanen? Och svaret är, ja. Du måste välja något.


Välj dina strider. Och genom att göra det kommer du att ha många möjligheter att göra ett uttalande om hela romanen. Låter det vettigt? I det här steget vill du tänka på hur dessa tre element som du valde är relaterade till varandra. I just det här fallet är de tre bröderna uppenbarligen släkt eftersom de är bröder. Men jag vill att du gräver djupare och ser om det kanske finns ett tema i romanen som kan koppla ihop elementen. Och ja, jag använder ett annat element - tema - bara för att hjälpa mig att tänka på boken. Var kreativ och använd det som är tillgängligt för dig. Det råkar vara så att religion är ett väldigt starkt tema i den här romanen.


Det är tre sätt på vilka bröderna är släkt med varandra. Allt vi behöver är en typ av relation mellan dem för att skriva den här uppsatsen. Detta är en religiös roman, och ja, några av karaktärerna kommer att vara kopplade till en form av en gudomlighet. I det här fallet är religionen kristendomen. Obs! Det finns många sätt på vilka du kan leka med delar av en roman och exempel på dem. Detta förhållande är endast sakligt. Det är inte särskilt intressant på något sätt. Så vi går vidare till nästa. Varje bror har ett romantiskt intresse, för att använda en litterär term. Vi kan granska var och en av bröderna som en älskare. Vem är den ivrigaste älskaren? Vem är kanske mer avlägsen och sluten? Det här är ett intressant kopplingsförhållande att utforska. Den tredje brodern verkar ganska intellektuell om sitt kärleksintresse.


Så romantiskt intresse är en bra kandidat för ett anslutande förhållande. Tja, Alexei är en munk i lärdom. Han bor på klostret och studerar kristendomen. Han är den närmaste Gud. Dmitriy är en troende, men han är mer avlägsen från Gud på grund av hans passionerade affär med sin kvinna. Han tappar huvudet många gånger och gör saker som är ogudaktiga, enligt författaren. Så även om han är troende, är han mer avlägsen från Gud än vad Alexei är. Det ser ut som att vi har fått en fin sekvens, eller progression, som vi förmodligen kan använda för att skriva den här uppsatsen om den här romanen. Alexei är närmast Gud, Dmitriy är näst närmast och Ivan är ganska långt borta.


Detta är en ganska slutsats. Ju närmare Gud en karaktär är, desto gladare och mer känslomässigt stabil är han, och vice versa. Se hur tydligt detta är? Och viktigast av allt är detta tydligt inte bara för läsaren utan även för dig som författare. Nu vet du exakt vilket uttalande du kommer att stödja i uppsatsens kropp. Är vi klara med examensarbetet? Inte än. Den andra delen består av dina stödpunkter. Och återigen, vi har allt vi behöver för att skriva det. Gissa vad - vi har precis skrivit vårt fullständiga examensarbete. Återigen, precis som i föregående steg, har du allt du behöver för att strukturera och skriva ut texten i denna uppsats. Hur många huvudavsnitt kommer den här uppsatsen att ha?


Eftersom vi skriver om tre bröder, är det bara logiskt att vår uppsats kommer att ha tre huvudavsnitt. Sedan, här är din strategiska uppdelning:. Vi vet redan att vi har tre sektioner. Och vi behöver 1 ord totalt för kroppen. Detta leder oss till ord per huvudsektions betydelse, per bror. När vi diskuterar var och en av bröderna kopplar vi samman två ämnen: hans relation till Gud OCH hans psykologiska tillstånd. Så vi bör helt enkelt dela upp varje sektion av ord i två underavdelningar av ord vardera. Och nu behöver vi bara skriva varje del som om det vore en fristående orduppsats. I huvudsak börjar du ditt stycke med en bra ledsats där du poängterar.


Sedan ger du skäl, förklaringar och exempel som stödjer det. Inledningar och slutsatser är de små delarna av en uppsats som dina lärare och professorer vill att du ska skriva.

No comments:

Post a Comment